Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We tippen deze week maar liefst 9 nieuwkomers.

15 kijktips in een week gevuld met nieuwe programma’s en seizoenen

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Over de Oceaan


Vanavond komt een einde aan een mooie tocht, en daarmee ook aan een mooi programma. Jani en zijn kompanen komen na drie weken zeilen eindelijk aan op Guadeloupe en dat zorgt voor grote emoties. De aflevering eindigt met een reünie die – in tegenstelling tot het programma – in coronatijd opgenomen werd. De reisgenoten krijgen een soort tentoonstelling van herinneringen te zien. Daar wachten enkele verrassingen. Zo komt kapitein Piet te weten dat niet iedereen het even nauw nam met het alcoholverbod op de boot…

Vanavond om 20u35 op Play4.  

© VIER

Liefde voor Muziek


Als er iets is wat we het voorbije jaar niet mochten doen – en misten! – is het zingen in gezelschap. Weinig coronaproof, nietwaar. Maar voor het hyperpopulaire VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ werd er gelukkig een uitzondering gemaakt. Emma Bale, Willy Sommers, Ronny Mosuse, Tourist LeMC, Geike Arnaert, Cleymans & Van Geel en Bert Ostyn van Absynth Minded trokken samen naar de Belgische kust om er covers van elkaars nummers te maken. Het resultaat zie je vanaf vanavond op VTM.

Vanavond om 20u40 op VTM. 

© VTM

Fair Trade


‘Fair Trade’ is sinds de lancering van Streamz in september te zien op de Vlaamse streamingdienst. Op het einde van 2020 bleek de reeks van Marc Punt, de man achter ‘Matroesjka’s’, de tweede meest bekeken reeks van het jaar te zijn, na paradepaardje ‘De Bende van Jan De Lichte’. Ella-June Henrard en Kevin Janssens – die verliefd werden op de set, maar ondertussen uit elkaar zijn – spelen in ‘Fair Trade’ twee corrupte flikken, terwijl Peter Van den Begin opnieuw in de huid van een wel erg Antwerpse gangsterbaas mag kruipen.

Vanavond om 22u05 op VTM. 

© VTM

Albatros


Het is een spannende week voor Dominique Van Malder. Donderdag is de acteur voor het eerst te zien als presentator van ‘De Bachelorette’, maar vooral vanavond zullen zijn zenuwen gespannen staan. Dan gaat zijn kindje ‘Albatros’ in première op tv. Van Malder schreef de reeks samen met Wannes Destoop en speelt de rol van Raf, een van de deelnemers van dieetkamp Albatros. De reeks is sinds juli te zien op Telenet Play (later Streamz) en kreeg al veel lof. Benieuwd wat de Canvas-kijker zal vinden.

Vanavond om 21u20 op Canvas. 

© VRT

Blijven slapen


Wie zondagavond op VTM bleef hangen na ‘Blind Getrouwd’, kon de eerste aflevering van VTM2-programma ‘Blijven slapen’ meepikken. Het format van het datingprogramma kan je bekend voorkomen: het is de Vlaamse versie van het Nederlandse ‘Lang Leve de Liefde’. Twee singles worden samen in een mooi huis gezet en moeten minstens 24 uur met elkaar doorbrengen. Daarna beslissen ze of ze nog even blijven of niet. Op VTM2 waren zondag de eerste twee afleveringen te zien, vanavond en morgen zien we aflevering 3 en 4.

Vanavond om 21u40 op VTM2. 

© VTM2

Behind Her Eyes


In deze psychologische thriller speelt Eve Hewson – de dochter van Bono – een single mama die een affaire krijgt met haar baas, een psycholoog. De situatie wordt ingewikkeld en sinister wanneer ze ook bevriend geraakt met zijn vrouw.

Vanaf vandaag op Netflix.

© Netflix

Green Book


In de roadmovie ‘Green Book’ speelt Viggo Mortensen de chauffeur en lijfwacht van pianist Don Shirley, gespeeld door Mahershala Ali. Die laatste mocht in 2019 de Oscar voor Beste Bijrol ophalen voor zijn vertolking, en hij besteeg het podium een tweede maal voor de Oscar voor Beste Film. Mortensen moest het stellen met een nominatie, maar desondanks mag het duidelijk zijn: deze film is je tijd waard.

Vanaf vandaag op Streamz+.

© Universal Pictures

Later As Ik Groot Ben


Eric Goens, die je kent van ‘Het Huis’, neemt in zijn nieuw programma BV’s mee naar een plek die minder aangenaam vertoeven is dan zijn villa met zwembad. Hij brengt hen terug naar de schoolbanken waar ze hun kindertijd doorbrachten. Zijn eerste gast is Julie Van den Steen. Zij vertelt dat ze vroeger al droomde van een tv-carrière, maar dat pesters aan haar zelfvertrouwen knaagden.

Dinsdag om 20u40 op VTM. 

© VTM

 

Waar is Mark?


Lidewij Nuitten ken je van de rubriek ‘Mijn straat’ in ‘Iedereen beroemd’, waarin ze haar buren beter leerde kennen. In haar eerste echte programma gaat Lidewij op zoek naar haar jeugdliefde Mark. Ze ontmoette hem op een sportkamp in de Kempen en wil twintig jaar later weten hoe het met hem gaat. Tijdens haar zoektocht, die vastgelegd is in drie afleveringen, botst ze op heel wat boeiende verhalen.

Dinsdag om 21u30 op Eén. 

© Eén

Don’t Worry Be Happy – seizoen 2


In het tweede seizoen van ‘Don’t Worry Be Happy’ volgt Peter Broeckx enkele oude bekenden en leert hij nieuwe gezichten kennen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze houden van het leven en hebben niet veel nodig om ervan te genieten. Onder andere de Davidsons zijn opnieuw te zien in het programma. Mama Els stierf afgelopen zomer na een lange strijd tegen kanker, maar het was haar wens dat haar laatste momenten met de familie werden vastgelegd.

Woensdag om 20u35 op Play4. 

Temptation Island: Love or Leave


Nederland maakte in coronajaar 2020 een nieuw ‘Temptation Island’-seizoen zonder ons. Gelukkig is Play5 slim genoeg om het programma aan te kopen en uit te zenden. De nieuwe versie van ‘Temptation’ veroorzaakte heel wat deining bij onze noorderburen. In ‘Love or Leave’ zijn de singles – niet ‘verleiders’ – namelijk op zoek naar liefde. Hun missie is niet om te bewijzen dat mannen varkens zijn of liefde niet bestaat, maar wel om zélf een lief te vinden. Wij ruiken sensatie in de lucht!

Woensdag om 20u35 op Play5. 

© Play5

Tribes of Europa


‘Tribes of Europa’ speelt zich af in het Europa van 2074. In 2029 brak een cyberoorlog uit en werd de wereld plots zonder elektriciteit gezet. Sindsdien woedt er oorlog tussen vier stammen die zich in de ruïnes van de vroegere wereld hebben gevormd. Twee broers en een zus van de vreedzame Origins-stam worden van elkaar gescheiden en moeten hun eigen weg zien te vinden in een eng Europa. Deze post-apocalyptische reeks zal fans van ‘The 100’ ongetwijfeld enthousiast maken, want de sfeer doet heel erg denken aan die van de populaire serie.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

De Bachelorette


Het is van de vroege jaren 2000 geleden dat een bekende Vlaming zich er nog aan waagde, maar Elke Clijsters werd zo dapper bevonden om op tv een lief te zoeken. In de eerste aflevering ontmoet ze haar vijftien kandidaten, en ik kan je nu al vertellen: het is de moeite. Hoe je dat interpreteert, is helemaal aan jou.

Donderdag om 20u35 op Play4. 

© Play4

The Sisterhood of the Traveling Pants 2


In 2008 kreeg deze chickflick-klassieker met de langste titel ooit een vervolg. Zoals dat gaat bij sequels was de tweede film net iets minder geslaagd dan de eerste, maar hij is en blijft perfect voor op een nostalgisch avondje met de meiden. Dekentjes, popcorn, gezichtsmaskertjes: iemand?

Vrijdag om 20u35 op Play5. 

© Warner Bros.

Twee tot de zesde macht


De zondagavondquiz van Eén is terug en wel met een speciale aflevering. Zondag spelen drie duo’s van Bekende Vlamingen voor het goede doel. Tom Waes en Cath Luyten, Olga Leyers en Pascal Braeckman, en Wim Lybaert en Dieter Coppens vormen de koppels in thema-aflevering ‘Reizen Meus’. Jeroen Meus staat opnieuw paraat om het spel te leiden.

Zondag om 20u op Eén. 

© Eén

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '