Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

Eén zendt de extra lange aflevering eind december uit.

Op de set van de ‘F.C. De Kampioenen’-kerstspecial: ‘Open uw portemonnee voor Fernand en DDT!’

Afgelopen vrijdag gingen de opnames voor de ‘F.C. De Kampioenen’-kerstspecial van start. Het wordt een extra lange aflevering die hulde zal brengen aan overleden Kampioen Johny ‘Xavier’ Voners. Eén maakt de trouwe fans van de reeks warm met enkele beelden van op de set.


Balthasar Boma, DDT, Fernand Costermans, Marcske Vertongen: ze zullen allemaal te zien zijn in de kerstspecial van ‘F.C. De Kampioenen’ die eind volgende maand uitgezonden wordt op Eén. De acteurs stonden de laatste jaren geregeld samen op de set voor de films, maar volgens Marijn Devalck is het zo’n tien jaar geleden dat ze een gewone aflevering draaiden. ‘We zijn tien jaar verder en ook tien jaar zwaarder’, grapt hij. ‘Maar dat is nu niet aan mij te zien, omdat ik herleef door hier te zijn.’ Ook Jacques Vermeire en Jaak Van Assche zijn erg blij dat ze er weer bij mogen zijn.

Kerstcatastrofe?


In de extra lange aflevering vieren De Kampioenen kerst, maar zoals steeds zal dat niet van een leien dakje gaan. DDT en Fernand lijken weer samen te spannen en dat is nooit een goed teken. Of zouden ze echt gewoon geld inzamelen voor de Warmste Week, het goede doel van de VRT? Boma gaat dan weer een gevecht aan met een enorme kalkoen. Eén maakt binnenkort meer bekend over de verhaallijn van de kerstspecial.

Coronaproof


Bij het schrijven van het scenario van de kerstspecial hielden An Swartenbroeckx en Bart Cooreman al rekening met de coronamaatregelen. Er wordt telkens gefilmd met kleine groepjes acteurs. Als de afstand tussen de acteurs niet bewaard kan worden, zoekt de ploeg naar creatieve oplossingen. Zo zitten Boma en Marcske samen in de auto, maar worden ze van elkaar gescheiden door een plastic wand van uitpuilende kerstversiering. Op het einde van de maand zijn er enkele binnenopnames. Het café van De Kampioenen werd daarvoor met enkele meters uitgebreid, zodat ook daar voldoende afstand gehouden kan worden.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '