Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Én we kwamen te weten wie nu dat mysterieuze gezicht in de trailer is.

HIER ZIJN ZE: dit zijn de 10 kandidaten van ‘De Mol 2022’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Vanavond maakte presentator Gilles De Coster de kandidaten van ‘De Mol 2022’ bekend in ‘Café De Mol’. En in al ons enthousiasme delen wij ze hier uiteraard allemaal met jou!

Naast de tien kraakverse kandidaten, verklapt Gilles De Coster ook wie nu dat mysterieuze gezicht in de trailer van dit seizoen is. En wat blijkt? Heel wat fans op Twitter gokten correct. Zowel het gezicht als de stemmen zijn namelijk een samenstelling van (delen van) de gezichten en stemmen van alle kandidaten. Maar hieronder krijg je dus eindelijk het ware gelaat van alle kandidaten van ‘De Mol 2022’ te zien.

Uma

Uma is een West-Vlaamse wervelwind en uitsteller eersteklas. Met haar 26 lentes is ze een van de jongste kandidaten. Een jonge juffrouw die voor de klas staat in het middelbaar onderwijs. Ze geeft er Engels, muziek en af en toe godsdienst, al moet ze daarvoor nog de zegen krijgen van de bisschop.

Uma De Mol

Sven

Sven werkt voor een reclamebureau en probeert harten in te palmen met prachtige advertenties. Hij houdt van dieren en in zijn tuin staan onder andere alpaca’s, ezels, varkens, cavia’s… Deze creatieve dierenvriend laat zijn vriendin en eenjarige dochter achter om op zoek te gaan naar een aanvulling van hun hobby-dierenboerderij: een molletje. Slechts één ding kan deze Mad Man afschrikken, en dat zijn… clowns. Daar heeft hij een heilige schrik van.

Sven De Mol

Emanuelle (35)

Emanuelle, of Manu voor de vrienden, woont samen met haar man en drie kinderen in Genk, maar is geboren in het iets exotischere São Gonçalo bij Rio de Janeiro. Ze spreekt dus niet alleen vlot Limburgs, maar ook een mondje Portugees en ze beheerst hét ultieme taaloverschrijdende talent van de glimlach. Ooit wil ze zelf graag een reisagentschap beginnen.

Emanuelle De Mol

Philippe (34)

De grootste teleurstelling in Philippes leven was zijn passage in De Mol van vorig jaar… Philippe was een van de gemaskerde aanvallers in het maïsveld. Hij streed onverschrokken op het slagveld van Liedekerke, maar moest net de duimen leggen voor Noah. Die nederlaag hield hem niet tegen en dit jaar stond hij opnieuw in de groezelige castingbunker om zichzelf op te werpen als de ideale kandidaat. Deze enthousiaste kinesist met een passie voor paarden krijgt dit jaar een nieuwe kans.

Nele (47)

Ook het schone Land van Waas vaardigt dit jaar een Mol-kandidaat af: Nele. Ze is een leerkracht in het zesde leerjaar maar is ook meesteres in het vallen. Als onhandigheid – of loempheid zoals ze het zelf noemt – een gezicht zou dragen, zou het dat van Nele kunnen zijn. Dat probleem heeft ze hopelijk niet in de moshpit, want Nele is dol op het zwaardere muziekwerk van Rammstein, Iron Maiden en Metallica.

Toon (19)

De Benjamin van de groep heet dit jaar Toon. Hij vierde zijn verjaardag op Lanzarote. En van horen zeggen was daar heel wat tequila mee gemoeid. Deze guitige spreeuw is een echte scoutsman. Ooit wil hij filmregisseur worden, maar voor hij naar het grote Hollywood trekt, waagt hij zich eerst aan een lerarenopleiding in het kleine België.

Bert (45)

Boomverzorger Bert heeft al 1001 levens op zijn conto staan. Hij studeerde filosofie, speelde didgeridoo op een plaat van een Nepalese band, reisde met de moto door Europa, woonde in het bos, stond op de catwalk in Parijs, draaide ooit een dj-set op Pukkelpop en doet in leven nummer 1002 mee aan ‘De Mol’.

Anke (32)

Anke werkte zeven jaar bij de recherche en legde daar het vuur aan de schenen van echte bandieten. Maar nu is het tijd voor ander gespuis: haar medekandidaten van ‘De Mol’. En het zal vooruit moeten gaan, want Anke krijgt het weleens op haar heupen van traagheid en lanterfanten. De jonge mama praat even snel als ze denkt, en dat is aan een tempo van zo’n slordige 300 woorden per minuut. Zet je schrap! Deze snelle Sherlock kan ook creatief uit de hoek komen: zo schreef ze een DIY-boek voor jonge mama’s.

Gretel (51)

Jammer dat Gretel zich vorig jaar niet had ingeschreven, want haar naam paste oh-zo-schön in een Duits kader. Maar ook op de Canarische eilanden is het fijn vertoeven met een Gretel aan je zijde. Deze enthousiaste vijftiger ziet het leven door een glasheldere bril want ze is opticien van beroep. En al is ze de oudste kandidaat, op sportief vlak moet Gretel niet onderdoen voor haar jongere medekandidaten. Ze zit in een fietsclub en houdt van joggen. Maar niet in een donker bos. Daar staat ze doodsangsten uit.

Yens (27)

Zijn hart ligt in Westerlo, maar zijn domicilie in Barcelona. Yens werkt daar als accountmanager en geniet er van de Spaanse zon, tapas en sangria’s. Alleen de bolero, flamenco of paso doble heeft hij nog niet onder de knie. Yens is naar eigen zeggen een vreselijke danser. Zelfs op technofeestjes kijken mensen raar naar hem. Als hij later groot is, wil hij met zijn achtergrond van kunstgeschiedenis graag een kunstgalerij openen. In afwachting daarvan schuimt hij voorlopig rommelmarkten af op zoek naar een onontdekte schat.

Yens De Mol

Het gloednieuwe seizoen van ‘De Mol’ is vanaf 20 maart elke zondag om 19u55 te zien op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '