Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Van een ‘Thuis’-actrice tot een dj.

ZIEN: dit zijn de 10 BV’s die straks ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ in vuur en vlam zullen zetten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Na eerder de vier eerste namen te lossen, onthult Play4 nu alle tien kandidaten die straks de keuken van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ in vuur en vlam zullen zetten én daarbij op alle mogelijke manieren de jury trachten in te pakken.

Na een culinaire wereldreis in meer dan zestig landen, landt het grootste realitykookformat ‘MasterChef’ dit najaar op Play4 met een gloednieuwe editie: ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’. Daarin laten tien bekende amateurkoks zich van een hele andere kant zien.

‘Thuis’-actrice, dj én influencer tussen de potten en pannen

De afgelopen weken loste de tv-zender de eerste vier namen: dj Hakim Chatar, comedian William Boeva, influencer Sarah Puttemans en tv-gezicht Cath Luyten. Sinds vandaag kennen we de volledige line-up.

Ook actrice Lynn Van den Broeck, radio- en tv-gezicht Linde Merckpoel, acteur Wim Willaert, popmuzikant Bent Van Looy, regisseur Charlie De Wulf en kunstverzamelaar en ‘Stukken Van Mensen’-expert Boris Devis rapen al hun moed bij elkaar, koken de sterren van de hemel en proberen de jury op alle mogelijke manieren in te pakken.

Celebrity MasterChef Vlaanderen
© Play4

Onder toeziend oog van een driekoppige, getalenteerde en bovenal professionele jury met een ongezouten mening geven de hobbychefs het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren. En dat allemaal tijdens een reeks beproevingen om duimen en vingers bij af te likken. De prijs? De felbegeerde titel van Celebrity MasterChef 2023 én een luxediner in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Op de tonen van ‘De Formule’ van De Jeugd van Tegenwoordig lichten de tien bekende koppen in onderstaande video alvast een tipje van de sluier van hun kookkunsten op.

Het eerste seizoen van ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ is binnenkort te zien op Play4 en in de app van GoPlay. De exacte startdatum wordt later bekendgemaakt.

Maak hieronder kennis met de tien deelnemers én lees hoe zij plannen de culinaire afvalrace te winnen.

Linde Merckpoel

‘”MasterChef” is fenomenaal. Mijn eerste indruk is gewoon: WAUW. Ik eet graag, maar nu het serieus begint te worden vraag ik mij wel af: kook ik goed genoeg?

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Boris Devis

‘Ik ga graag eten in restaurants over de hele wereld. Ik reis er zelfs voor naar Peru, Thailand… Maar nu moet ik het zelf gaan doen. Het lijkt wel alsof ik de kunstenaar moet zijn in mijn eigen galerij.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Bent Van Looy

‘”MasterChef” is eigenlijk mijn lievelingsprogramma. Topchefs die praten over techniek, over de perfecte cuisson van vis of over de knapperigheid van erwtjes. Dat maakt het heerlijk om naar te kijken en kan ik helemaal bij wegdromen. Hopelijk kan ik de jury en de kijkers thuis ook een beetje laten wegdromen van mijn gerechten.’

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Charlie Dewulf

‘De zenuwen staan strak gespannen en koken onder tijdsdruk gaat voor mij een stevige uitdaging zijn. Maar ik ga alles geven en buiten mijn kookcomfortzone gaan om de jury te imponeren. En als de jury van een ding zeker mag zijn: ik wil iets magisch op mijn bord proberen toveren.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Wim Willaert

‘Koken is voor mij iets essentieel en ik doe het gewoon graag. Als ik mijn talent als acteur niet had gehad, dan zou ik na mijn legerdienst bijgetekend hebben bij de marine en kok geworden zijn.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Lynn Van den Broeck

Ik heb het koken vooral meegekregen van mijn mama en mijn omaatjes. Tradities zijn voor mij belangrijk, dus die wil ik ook meenemen in de “MasterChef”-keuken.’

Celebrity MasterChef Vlaanderen

William Boeva

‘Voor mij is het een droom om zoveel mogelijk met eten te mogen bezig zijn. Ik ben opgegroeid met buitenlandse keukens en ik denk dat ik ondertussen al rond de tweeduizend restaurants bezocht heb. Het niveau in de keuken zal ongelooflijk hoog liggen, maar dat schrikt mij niet af. Ik wil mijn passie voor eten laten terugkeren in mijn gerechten en hopelijk de jury omverblazen met smaakbommen.’

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Sarah Puttemans

‘De “MasterChef”-keuken is wereldwijd een begrip onder hobbykoks. Dat ik als kok met het minste aantal kilometers in de keuken dit avontuur mag aangaan, maakt me wel een beetje zenuwachtig. De lat ligt hoog, dus dat wordt pittig. Ik sta hier met een klein hartje, maar ik denk dat Viktor (Verhulst, haar lief, red.) heel blij gaat zijn dat ik na dit avontuur toch een beetje kan koken (lacht).’

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Hakim Chatar

‘Ik ben heel benieuwd naar het avontuur in de “MasterChef”-keuken. Ik zal blij zijn als de jury mijn gerechten lekker vindt en mij nog extra tips geeft om het beter te doen. En als ze het niet goed vinden, dan is dat een probleem … voor hen, niet voor mij (lacht). Ik wil graag een soort fusionkeuken brengen door de meer traditionele Marokkaanse keuken te moderniseren of te mixen met een meer Belgisch getinte keuken.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Cath Luyten

‘Fuck, hoe zot is dit? Hét kookprogramma der kookprogramma’s en ik moet hier voor een topjury laten zien wat ik waard ben achter de kookpotten. Ik heb mij er gewoon in laten luizen (lacht). Ik ben wel zenuwachtig, want ik ben het eigenlijk gewoon dat iedereen mijn eten altijd lekker vindt en dat zou nu wel eens anders kunnen zijn.

Celebrity MasterChef Vlaanderen

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '