Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Universal Pictures

De moordenaar met een enge vleeshaak als hand is helemaal terug!

ZIEN: horrorklassieker ‘Candyman’ krijgt een sequel en de trailer is huiveringwekkend

Herlinde Matthys

‘Candyman’ is een echte horrorklassieker uit 1992. Jordan Peele maakte nu een sequel van de film en de trailer belooft minstens even eng te worden als het originele verhaal.


Door de horrorfilm ‘Candyman’ durfden we in de jaren negentig niet vijfmaal na elkaar luidop in spiegel ‘Candyman’ zeggen. Dan verschijnt namelijk een duistere figuur, met een enge vleeshaak als hand, die je genadeloos vermoordt. De eerste film dateert al uit 1992 en was toen een gigantisch succes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lugubere legende


Achtentwintig jaar later komt regisseur Jordan Peele samen met regisseuse Nia Dacosta op de proppen met een sequel van deze enge klassieker. Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen) en zijn vriendin Brianna Cartwright (Teyonah Parris) verhuizen naar hun nieuwe stekje. Waar nu luxueuze appartementsblokken staan, dwaalde vroeger volgens de legende een moordenaar rond. Anthony is een schilder, maar zijn carrière staat op een laag pitje. Om wat schwung te brengen in zijn werk verdiept hij zich in het lugubere verhaal van Candyman. Door dat duistere verleden op te rakelen, zet hij opnieuw een golf van geweld in gang.

De trailer ziet er minstens even eng uit als de originele film. Verwacht je maar aan veel bange blikken, liters bloed én tranen, en heel wat getier. Een leuk detail is dat de acteur die Candyman speelde in 1992, Tony Todd, opnieuw vol overgave de rol vertolkt van deze engerd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

 

‘Candyman’ komt op 12 juni uit in de Amerikaanse bioscopen. Het is nog niet bekend wanneer de film bij ons te zien zal zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '