Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Want diehard fans zien er geen graten in om op een zonnige zaterdag aan hun tv gekluisterd te zitten, toch?

Harry & Meghan: hier kan je de royal wedding morgen live volgen op televisie

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nog één nachtje slapen en dan is het ein-de-lijk zover voor Harry & Meghan. Diehard fans zijn intussen op de hoogte van al wat er over the royal wedding valt te weten én zien er geen graten in om op een zonnige zaterdag aan hun tv gekluisterd te zitten. Zowel op VTM als op Eén kan je het hele circus morgen live volgen.

VTM: live verslag van aan St. George’s Chapel door Birgit Van Mol


Vanaf 11u morgenvoormiddag schakelt VTM live over naar Windsor, waar om 13u de plechtigheid plaatsvindt in St. George’s Chapel.

VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol en VTM NIEUWS-journaliste Birgit Herteleer brengen ter plaatse verslag uit. Birgit Van Mol zal postvatten aan het kasteel, terwijl Birgit Herteleer als mobiele reporter de sfeer opsnuift in de straten van de stad.

Het is een dag waarop iedereen alles vanop de eerste rij wil meemaken.


De bruiloft van Harry & Meghan is ‘een dag waarop iedereen alles vanop de eerste rij wil meemaken’, dixit Birgit Van Mol (rechts op onderstaande foto). ‘En dat bieden wij onze kijkers graag. Met onze ploeg in Vilvoorde en in Windsor brengen we historische huwelijksbeelden tot bij de kijker. Ik ben alvast heel nieuwsgierig naar de ceremonie én uiteraard ook naar de aanwezigen.’

VTM NIEUWS-anker Elke Pattyn (links op bovenstaande foto) en royalty-experte Eva Peeters volgen alles op de voet vanuit de studio in Vilvoorde en zorgen voor commentaar.

Tijdens het VTM NIEUWS van 13u – waarin ook uitgebreid aandacht besteed zal worden aan het koninklijk huwelijk – is het livesignaal te volgen bij Q2. Daarna gaat VTM opnieuw naar Windsor voor de eerste kus van het kersverse echtpaar en hun toer in de koets.

Eén: royaltywatchers vanuit de studio


Op Eén starten ze met de live-uitzending van het huwelijk om 12u (Belgische tijd). Hanne Decoutere zal vanuit de Journaal-studio commentaar leveren, samen met royaltykenners Marlène de Wouters en Flip Feyten.

De VRT stuurde journalisten Ivan Ollevier en Steven Decraene naar Windsor om er live verslag uit te brengen van Meghan en Harry’s grote dag. De uitzending loopt tot 15u.

Het volledige schema van Meghan & Harry’s huwelijksdag kan je hier bekijken. 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '