Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Gisteren verliet voor de derde keer dit seizoen iemand onvoorzien 'De Mol'.

Gilles De Coster: ‘Als de onvoorziene afvaller de Mol was geweest, hadden we de opnames stopgezet’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Gisteren verliet al voor de derde keer dit seizoen iemand onvoorzien ‘De Mol’. ‘We kunnen niet anders dan benoemen dat we dit jaar een heus pechseizoen beleven’, klinkt het bij presentator Gilles de Coster.

Bij de vrije val van 60 meter die de kandidaten tijdens de zesde aflevering van gisteravond maakten, hield deelneemster Anke te lang vast aan het touw. Ze brak daarbij haar elleboog op meerdere plekken, een gebeurtenis waar de makers uiteraard niet op gerekend hadden. Gevolg: er was geen eliminatieronde, Anke verliet het spel en revalideert nog steeds van de breuk. Na de ongelukkige val van Nele en de mentale gezondheid van ex-Mol Philippe, is Anke de derde kandidaat die dit ‘De Mol’-jubileumseizoen onvoorzien verlaat.

Presentator Gilles De Coster zegt een sterke kandidaat verloren te zijn: ‘Anke was een bijzonder sterke kandidaat. Ze was vastberaden in haar aanpak en verbaasde ons vanaf de eerste dag met haar competitieve aanpak en haar liefde voor het spel en de groep. Dat ze op deze wel heel ongelukkige manier het spel moest verlaten, voelt natuurlijk extra wrang. Voor haar in de eerste plaats, zeker ook voor de groep, maar ook voor ons als makers. We hebben veel bewondering voor haar positivisme en haar drive in haar niet evidente revalidatieproces.’

Je probeert die begeleiding en constructie van die reis zo zorgzaam mogelijk uit te voeren. De voorbije jaren is dat goed gelukt en bleven we gespaard van tegenslag, maar dit jaar kregen we meteen alles op ons bord.

Een heus pechseizoen

Gilles spreekt uit wat de kijkers collectief denken na het bekijken van de zesde aflevering... Dit is een echt pechseizoen voor het programma: ‘Onze eerste bezorgdheid die dag was uiteraard Anke. Toen bleek dat zij veilig en begeleid naar huis kon, hebben we het spel en de opnames hervat. Toch kunnen we niet anders dan benoemen dat we dit jaar een heus pechseizoen beleven. Je gaat met tien mensen op stap die je leuke en uitdagende opdrachten laat uitvoeren, zowel fysiek als psychologisch. Je probeert die begeleiding en constructie van die reis zo zorgzaam mogelijk uit te voeren. De voorbije jaren is dat goed gelukt en bleven we gespaard van tegenslag, maar dit jaar kregen we meteen alles op ons bord. Een ongeluk komt nooit alleen zeggen ze wel eens, en niets blijkt minder waar. Als Anke de Mol was geweest, dan was het zonder twijfel game over. Dan hadden we de camera’s uitgezet en een einde gemaakt aan de opnames. Maar Anke was niet de Mol, en dus kan de kijker daar de komende drie weken nog steeds naar op zoek met een grote finale op 8 mei.’

Wij zijn blij dat we nog van twee ‘De Mol’ afleveringen mogen genieten. Op naar de halve finale!

‘De Mol’ is elke zondagavond om 19u55 te zien op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '