Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

1. Het is nog perfect mogelijk om alle 236 afleveringen in 16 dagen te kijken!

16 redenen om ‘Friends’ toch nog een kans te geven voordat de serie van Netflix verdwijnt

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Op 30 september organiseren wij een nationaal weenmoment, want dan verdwijnt ‘Friends’ ook in België van Netflix. Voor wie de serie nog nooit gezien heeft, is dit dus de laatste kans om ze toch nog te bingewatchen. Waarom je dat in godsnaam zou doen? Onze diehard ‘Friends’-fans op de redactie sommen enkele gegronde redenen op.

1. Het is nog perfect mogelijk om alle 10 seizoenen en hun 236 afleveringen in 16 dagen te kijken.

We deden even de rekensom: als je alle ‘Friends’-afleveringen, zonder pauze, na elkaar zou kijken, heb je daar 87 uur voor nodig. Dat betekent dat je vanaf vandaag 5 uur en 26 seconden per dag naar ‘Friends’ moet kijken. Helemaal niet onoverkomelijk, toch?

2. Het is het ideale excuus om een paar dagen verlof te nemen.

Want zeg nu zelf: je hebt er nood aan, én het is bijna herfst, dus veel valt er anders toch niet te beleven. Warme chocomelk, dekentje en genieten maar!

3. Je hebt nu nog de kans om het te ontdekken.

Wij zijn zó jaloers op iedereen die ‘Friends’ nu voor het eerst kijkt. Het is een moment om nooit meer te vergeten, want er zal een nieuwe wereld voor je opengaan!

4. Het is de perfecte gespreksopener.

Want kans is groot dat je date of nieuwe collega de reeks ook gezien heeft. Én jullie hebben op die manier meteen iets gemeen.

5. De vrienden zullen je heel wat outfitinspiratie geven.

Onze kleerkast werd basically gebaseerd op de iconische looks van Rachel Green. Bonuspunten: de nostalgische nineties zijn weer helemaal hot in modeland, dus redenen te meer om te kijken!

6. ‘Friends’ heeft de leukste, meest herkenbare intro ever.

Alleen daarom moet je al kijken. Hem overslaan is trouwens nooit, never, jamais toegestaan!

7. Je zal geen sociale schaamte meer hebben.

Want geef toe: je vindt het elke keer een beetje gênant als je niet kan meepraten over Monica, Rachel en co. Plus, je zal ook geen uitspraken à la ‘Shame on you!‘ meer moeten incasseren omdat je de sitcom niet gezien hebt.

8. De serie zal je jong doen voelen.

De zes vrienden zijn bij de start van de reeks allemaal rond de 26 jaar en hebben, afgezien van hun hechte vriendschap, letterlijk niets op orde in hun leven. Ze bewijzen dat je helemaal nog niet moet beginnen nadenken over kinderen of aan een spectaculaire carrière moet bouwen.

9. Er werd een reünieaflevering gemaakt.

En dat doen ze alleen maar voor de állerbeste series en films. Dat die aflevering ook nog eens meer dan 20 miljoen dollar (!) mocht kosten zegt genoeg.

10. Je woordenschat zal sterk aangedikt worden.

Woorden als ‘unagi’, ‘pivot’, ’transponster’, ‘moo point’ en ‘gleba’ zullen je voortaan bekend in de oren klinken.

11. De serie leert je enkele belangrijke levenslessen.

Hoewel ‘Friends’ een hilarische reeks is, kan je ook heel wat van Monica, Rachel, Ross, Chandler, Phoebe en Joey leren. Zo leert Rachel je dat je altijd trouw moet blijven aan jezelf, toont Phoebe dat je altijd op je pootjes terechtkomt, en bewijst Joey dat je geen partner nodig hebt om gelukkig te zijn.

12. Of het nu op Joey, Chandler of Monica is: je zal sowieso verliefd worden op een van de personages.

En je ook herkennen in elk van hen.

13. Het doet je geloven in ware liefde.

Want het liefdesparcours – met véél ups-and-downs – van de vrienden is er eentje dat uitzonderlijk herkenbaar is én je tegelijkertijd toch nog hoop geeft.

14. De reeks wordt nooit saai, en geen enkele aflevering is overbodig. Erewoord!

Zelfspot, een klein gebaar dat je de vorige vijftien keer dat je keek niet opmerkte, hilarische uitspraken, knappe verschijningen (lees: dat mag ook gezegd worden),... Hoeveel keer je de reeks ook keek: ze zal je nooit ofte nimmer vervelen.

15. ‘Friends’ will be there for you!

Baaldag? Zet een afleveringetje ‘Friends’ op en je zal al je zorgen even vergeten. Voel je je niet zo goed in je vel? ‘Friends’ to the rescue! De zes vrienden staan altijd (of toch tot en met 29 september) paraat om je dag een beetje mooier te maken. Maar treur niet, want ook na 30 september zullen ze je vast nog aan het lachen kunnen brengen. Sociale media bulken namelijk van de ‘Friends’-accounts die de meest legendarische scènes blijven delen.

16. Spoiler: het heeft een happy end.

Al zal je na tien seizoenen bonden met de vrienden hoogstwaarschijnlijk wel een traantje laten bij de laatste scène. 😭

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '