https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VTM

In 'Make Belgium Great Again' krijgen we te zien wat Frances de voorbije maanden heeft uitgestoken.

Frances Lefebure ging op geheime missie voor VTM, en we mogen eindelijk weten wat ze deed

Toen VTM vorige week zijn nieuw televisieseizoen voorstelde, bleef het geheimzinnig over één programma: dat van Frances Lefebure. Er werd gecommuniceerd dat Frances een programma voor de zender had gemaakt, maar waarover juist, dat bleef een geheim. Op dezelfde dag postte de presentatrice een hint op Instagram, maar ook daar werden we niet veel wijzer uit. Nu is het eindelijk gedaan met het geheimzinnig gedoe: Frances heeft de voorbije maanden geprobeerd van België een iets mooiere plek te maken.

Make Belgium Great Again


In ‘Make Belgium Great Again’ krijgen we de resultaten te zien van Frances Lefebures geheime missie om van België een mooier land te maken. Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn – van onze collectieve smartphoneverslaving tot voedselverspilling – worden in het programma aangepakt. Een voorbeeld: om orgaandonatie te stimuleren doopten Frances en haar team in het holst van de nacht Lier om tot Nier, Geraardsbergen tot Gerhartsbergen en Tongeren tot Longeren. Soms hielp Frances gewoon één persoon. Zo zocht ze mee naar het deuntje waar een man al 66 jaar mee in z’n hoofd zat.

‘Met ons programma willen we toch echt wel proberen om het één en ander in beweging te zetten’, licht Frances toe. ‘We hebben de vreemdste dingen uitgeprobeerd, zijn soms staalhard met ons hoofd tegen de muur gelopen. Maar soms leverden onze inspanningen ook wondermooie dingen op. Want iemand helpen – hoe klein de actie ook – kan écht iets veranderen. Het is misschien een cliché, maar verandering begint ook écht bij jezelf. Als dit geen open sollicitatie is naar de Bond Zonder Naam, weet ik het ook niet meer (lacht).’

Donald en Melania


Nu houdt de hint die Frances vorige week op Instagram gaf natuurlijk wel steek. De jas van Frances deed uiteraard denken aan de parka die Melania Trump een tijd geleden droeg bij haar bezoek aan een kinderopvancentrum, waarop geschreven stond ‘I really don’t care. Do you?’. De verwijzing is nu duidelijk: de titel van het programma is een allusie op Donald Trumps MAGA, ‘Make America Great Again’.

Frances deelde zonet op Instagram een eerste korte teaser voor het programma. ‘Make Belgium Great Again’ is vanaf dinsdag 18 september zeven weken lang te zien op VTM.

 

Meer programma’s om te zien: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content