Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ysaline Pollet/Lucasfilm

Lucasfilm, Marvel Studios en 20th Century Studios komen met heel wat nieuwigheden. Naar wat kijk jij het meeste uit?

Van ‘Indiana Jones’ tot ‘The Mandalorian 3’: deze 22 films en series komen eraan

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Niet alleen van Disney en Pixar komen er de komende tijd leuke titels aan. Ook Lucasfilm, Marvel Studios en 20th Century Studios komen met nieuwigheden. Redactrice Ysaline was aanwezig op dag twee van de D23 Expo in Californië en ontdekte heel wat. Van het derde seizoen van ‘The Mandalorian’ over een nieuwe ‘Indiana Jones’ mét Harrison Ford tot een nieuw ‘Loki’-seizoen: naar deze 22 films en series kan je alvast uitkijken.

Lucasfilm

Andor

De nieuwe reeks focust op de film ‘Rogue One’ en de vijf jaar die eraan vooraf gingen. Diego Luna is terug als Cassian Andor. ‘Als je hem ziet, zal je niet geloven dat hij in staat is om te doen wat hij in “Rogue One” heeft gedaan. Het gaat over het ontwaken van een revolutionair en iemand die ontdekt dat er een doel is om voor te vechten.’ We zullen hem ook zien in een complexe knipperlichtrelatie met Bix, gespeeld door Adria Arjona.

Ook Genevieve O’Reilly kruipt terug in de huid van Mon Mothma. ‘We zagen haar eerder als een pilaar in het verzet. Maar nu leren we haar kennen als een vrouw die probeert te navigeren door de donkere schaduwen van de keizerlijke politiek terwijl ze probeert een verzet op te bouwen.’

De serie bestaat uit 24 afleveringen, waarvan de eerste drie al binnen tien dagen worden gelanceerd. Daarna krijgen we wekelijks een nieuwe episode om te streamen.

Verwacht: vanaf 21 september op Disney+.

trailer

Willow

Er komt een vervolg op de film ‘Willow’ uit 1988, in de vorm van een serie. En daarin neemt Warwick Davis zijn rol van magiër Willow terug op zich. Hij wordt vervoegd door oude bekende Joanna Whalley en nieuwe castleden, waaronder Erin Kellyman, Ruby Cruz, Tony Revolori, Dempsey Bryk, Amar Chadha-Patel en Ellie Bamber.

Kit, Jade en Dove zijn de heldinnen van het verhaal die samentroepen voor dit nieuwe avontuur en de hulp van Willow inschakelen. Wat we van hen volgens de actrices die hen vertolken, Erin, Ruby en Ellie, kunnen verwachten? Zwaardgevechten van Jade, Dove is dan weer vastberaden en zoekt uit wie ze is, Kit is uitdagend en angstig en zoekt ook naar zichzelf.

Verwacht: vanaf 30 november op Disney+.

trailer

The Bad Batch: seizoen 2

Het nalatenschap van ‘Clone Wars’ leeft verder in ‘The Bad Batch’. Het tweede seizoen gaat meteen van start met twee afleveringen en bestaat uit zestien afleveringen.

Verwacht: vanaf 4 januari 2023.

Tales of the Jedi

Zes kortverhalen, drie over Dooku en drie over Ashoka. Alle afleveringen worden in één keer op de streamingdienst gezet.

Verwacht: vanaf 26 oktober op Disney+.

trailer

Star Wars: Ashoka

Na haar debuut in ‘The Mandalorian’ krijgt Ashoka ook een eigen live-actionserie waarvoor de opnames momenteel aan de gang zijn. De reeks volgt de voormalige Jedi-ridder Ahsoka Tano terwijl ze een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel onderzoekt. In de huid van het hoofdpersonage kruipt Rosario Dawson.

Verwacht: vanaf 2023 op Disney+.

Skeleton Crew

‘Skeleton Crew’ gaat over vier jongeren die verloren raken in het heelal en die hun weg naar huis terug moeten vinden. De opnames zijn volop bezig. Voorlopig is enkel Jude Law bevestigd als castlid, en hij is alvast heel enthousiast: ‘Ik kan niet geloven dat ik deel uitmaak van dit universum, dit heelal, deze wereld, dus bedankt om mij te ontvangen.’

Verwacht: binnenkort op Disney+.

The Mandalorian: seizoen 3

In het derde seizoen van ‘The Mandalorian’ zijn de Mandalorian en Grogu herenigd en zetten ze hun reis door de wetteloze melkweg voort.

Verwacht: vanaf 2023 op Disney+.

teaser

Indiana Jones

Jawel, Harrison Ford is terug als Indiana Jones! Tot grote ontroering bij de acteur zelf. Hij verscheen tijdens het panel op het podium en vertelde emotioneel het volgende aan het publiek: ‘Bedankt om van deze films zo’n ongelooflijke ervaring voor ons allemaal te maken en ons de kans te geven om deze films voor jullie te maken. Ik ben erg trots om te zeggen dat deze fantastisch is.’ En een van de redenen daarvoor is zijn collega Phoebe Waller-Bridge.

‘”Indiana Jones”-films gaan over fantasie en mysterie, maar ze gaan ook over het hart. Ik ben heel, heel blij dat we een echt menselijk verhaal te vertellen hebben, evenals een film die je een schop onder je kont zal geven.’ Hij zei er ook al lachend bij dat dit de laatste keer is dat hij Indiana Jones speelt. ‘Dit is het. Ik zal niet nog eens voor jullie vallen. Maar heel erg bedankt.’

Verwacht: vanaf 30 juni in de bioscoop.

Marvel Studios

Black Panther: Wakanda Forever

Wakanda neemt het op tegen wereldmachten terwijl ze rouwen om het verlies van hun koning T’Challa. De helden moeten samenwerken om een ​​nieuw pad voor het koninkrijk te banen.

‘Het was een ongelooflijke ervaring en ik kijk ernaar uit om de film naar jullie te brengen. Dit voelt echt als de kalmte voor de fantastische storm‘, vertelt Angela Bassett aka Queen Ramonda.

Verwacht: vanaf 11 november 2022 in de bioscoop.

Ironheart

Dominique Thorne is Riri Williams, een jonge, geniale uitvinder die vastbesloten is haar stempel op de wereld te drukken. We volgen de dynamiek van technologie versus donkere magie, iets waar Anthony Ramos’ personage The Hood mee bezig is.

Verwacht: in 2023 op Disney+.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

De vijfde fase van Marvel wordt afgetrapt met ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’. Paul Rudd, en Evangeline Lilly zijn terug! Scott Lang en Hope Van Dyne werken samen met Hopes ouders, Hank en Janet en Scotts dochter Cassie om het Kwantumrijk te ontdekken en beginnen zo aan een nieuw avontuur.

Volgens Kevin Feige zal de film verbonden worden met ‘Avengers: The Kang Dynasty’.

Verwacht: vanaf 17 februari 2023 in de bioscoop.

Werewolf by Night

Deze halloweenspecial is niet voor de angsthazen onder ons. Gael García Bernal en Laura Donnelly spelen er onder anderen een rol in.

Wij kregen een sneak peek te zien en de zwart-witspecial is echt razend eng! Benieuwd? Bekijk de teaser hieronder en oordeel zelf!

Verwacht: vanaf 7 oktober op Disney+.

trailer

Secret Invasion

Deze cross-over met Samuel L. Jackson als Nick Fury en Ben Mendelsohn als de Skrull Talos, die elkaar voor het eerst ontmoetten in “Captain Marvel”, gaat over een factie van vormveranderende Skrulls die al jaren de aarde infiltreren. Ook Emilia Clarke, Olivia Colman en Kingsley Ben-Adir doen erin mee.

Verwacht: vanaf lente 2023 op Disney+.

trailer

Armor Wars

Armor Wars is gebaseerd op de gelijknamige comic. Don Cheadle speelt James Rhodes alias War Machine en ontdekt wat er gebeurt als de technologie van Tony Stark in verkeerde handen valt.

Verwacht: binnenkort op Disney+.

Loki: seizoen 2

Tom Hiddleston, Owen Wilson, Sophia Di Martino en Ke Huy Quan kwamen recht van de set naar het podium van het D23-panel om te praten over het tweede seizoen.

Seizoen twee pikt op waar het eerste seizoen is gebleven. Loki is terug in de Time Variance Authority en hij heeft een moeilijke confrontatie met Sylvie. Mobius en Hunter B-15 lijken niet te weten wie Loki is’, aldus Tom Hiddleston.

Verwacht: vanaf zomer 2023 op Disney+.

Fantastic Four

Over deze film is er nog niet veel bekendgemaakt, behalve dat ie eraan komt en dat ‘WandaVision’-regisseur Matt Shakman ‘m zal regisseren. Spannend!

Verwacht: vanaf 8 november 2024 in de bioscoop.

Echo

Deze ‘Hawkeye’-spinoff draait rond personage Maya en haar roekeloze gedrag in haar geboortestad New York dat haar eindelijk inhaalt.

Verwacht: binnenkort op Disney+.

Daredevil: Born Again

De opnames voor de reeks moeten nog van start gaan, dus veel is er nog niet bekend, maar één ding weten we wel al en dat is dat de serie uit achttien afleveringen zal bestaan. En wie ‘She Hulk: Attorney at Law’ wekelijks aan het volgen is, zal Daredevil daar heel binnenkort zien verschijnen!

Captain America: New World Order

Anthony Mackie zet zijn avontuur als Sam Wilson aka Captain America verder in ‘Captain America: New World Order’ en dat doet hij samen met onder anderen Danny Ramirez, Carl Lumbly, Tim Blake Nelson en Shira Haas.

Verwacht: vanaf 3 mei 2024 in de bioscoop.

Thunderbolts

De Thunderbolts, Marvels antiheldenteam, zijn bekend! David Harbour (Red Guardian), Hannah John-Kamen (Ghost), Sebastian Stan (James ‘Bucky’ Barnes/The Winter Soldier), Wyatt Russell (John Walker/U.S. Agent), Olga Kurylenko (Taskmaster) en Florence Pugh (Yelena Belova) worden geleid door Julia Louis-Dreyfus (Valentina Allegra de Fontaine).

Verwacht: vanaf 26 juli 2024 in de bioscoop.

The Marvels

Iman Vellani (Kamala Khan aka Ms. Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau) en Brie Larson (Carol Danvers aka Captain Marvel) komen samen in ‘The Marvels’. Tijdens de D23 Expo kregen fans een sneak peek te zien en vertelden de actrices wat meer over het project.

Monica heeft nu krachten dus we gaan zien hoe die eruit springen. Ik ben heel enthousiast’, vertelde Teyonah al giechelend. En Brie’s personage? Die heeft eindelijk een team. ‘Het is ongelooflijk. Ik had een geweldige tijd met deze prachtige vrouwen, vanbinnen en vanbuiten. Ik heb zoveel geleerd en het was zo fijn om een team te hebben.’

Verwacht: vanaf 28 juli 2023 in de bioscoop.

© Getty

Avatar: The Way of Water

‘Avatar: The Way of Water’ speelt zich meer dan tien jaar na de eerste film af. We volgen de familie Sully – Jake, Neytiri en hun kinderen en de problemen die hen volgen, de moeite die ze doen om elkaar te beschermen, de gevechten die ze voeren om in leven te blijven, en de tragedies die ze doorstaan.

Tijdens het panel werden fans getraceerd op scènes uit de nieuwe ‘Avatar’ en we kunnen al één ding zeggen: hou jullie vast, want het wordt magisch!

Verwacht: vanaf december in de bioscoop.

Lees ook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '