Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© vier

Jacky Lafon kroop voor 'Gert Late Night' opnieuw in de huid van haar geliefde personage.

‘Familie’-fans, opgelet: zatte Rita keert nog één keer terug

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een van de meest populaire soappersonages aller tijden is ongetwijfeld zatte Rita uit de VTM-serie ‘Familie’. Speciaal voor ‘Gert Late Night’ kroop Jacky Lafon nog één keer in de huid van deze legendarische beschonken dame.


Als er vroeger problemen waren in ‘Familie’, dan kon je er je huis op verwedden dat Rita Van den Bossche er iets mee te maken had. Zatte Rita wist zich altijd in de nesten te werken omdat ze geen neen kon zeggen tegen een vijfde, zesde of zevende glaasje wijn – lees: fles. Oeps! Door die alcoholverslaving was ze jarenlang het zwarte schaap van de familie.

Glaasjes wijn en opvliegend karakter


Na bijna 24 seizoenen moesten trouwe kijkers afscheid nemen van Jacky Lafon en haar legendarische personage. Gelukkig stierf Rita niet, maar vertrok ze op wereldcruise. Jacky is deze week te gast bij Gert Verhulst en James Cooke  in de talkshow ‘Gert Late Night’ en het leek de presentatoren een goed idee om zatte Rita nog één keertje terug te laten keren in ‘Familie’.

Ze riepen daarvoor de hulp in van een aantal oud-collega’s van Jacky uit de populaire serie. Guido Van den Bossche, Bert Van den Bossche, Brenda Vermeir en Rob Gerrits ruilden de Evanna even in voor een andere grote boot in deze hilarische video. Sommige dingen veranderen blijkbaar nooit, want Rita houdt nog steeds van een glaasje en ze is haar opvliegend karakter nog niet verloren.
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '