Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

De ene speelt al 22 jaar en de andere maar liefst 30 jaar mee in de soap!

‘Familie’ neemt afscheid van niet een, maar twee vaste personages

Herlinde Matthys

Het is een trieste dag voor ‘Familie’-kijkers, want twee personages die al meer dan twintig jaar (!) deel uitmaken van de soap kondigen hun afscheid aan.

In elke serie heb je personages die komen en gaan, maar ook personages die al zo lang meedraaien dat ze bij wijze van spreken onderdeel zijn geworden van het decor. Je kan je de soap eigenlijk niet voorstellen zonder hen. Wel, je zal toch moeten, want twee anciens kondigen helemaal onverwacht hun afscheid aan!

Brokken lijmen

Een van hen: Martine Jonckheere of Marie-Rose verdween een poosje terug al uit de serie en maakte enkele maanden geleden een verrassende comeback. En dat was niet haar eerste. Ze verhuisde al eens in 2015 naar Frankrijk toen haar man Mathias (Peter Bulckaen) haar bedroog, maar zat toen volledig onverwacht achter de moordpoging op Amélie (Erika Van Tielen), de zus van Lars (Kürt Rogiers). Ze verdween dus achter de tralies, maar voor de zomer kwam ze vrij. Tot groot ongenoegen van haar dochter Véronique (Sandrine André), die in haar plaats maandenlang onschuldig in de cel zat.

© VTM

De rol die ze nu had, was niet echt zo groot. Ze bemoeide zich vooral met de zwangerschap van haar schoondochter Iris (Marianne Devriese) en probeerde er alles aan te doen om de brokken met haar dochter te lijmen. Het is dus niet heel verrassend dat haar personage opnieuw verdwijnt. Maar wel jammer natuurlijk, want Martine Jonckheere speelt al sinds het prille begin 1991 mee in de soap, op enkele onderbrekingen na.

Rollercoaster van emoties

Waar we wel van verschoten, is het vertrek van een tweede iconisch personage. Meer bepaald: Peter Van den Bossche! Gunther Levi vertolkt deze rol al sinds 1999. De acteur vertelt in Dag Allemaal dat het niet zijn keuze was. ‘Ik had het niet zien aankomen’, aldus Gunther. ‘Ik ben niet rancuneus, daarvoor is “Familie” een te groot deel van mijn leven geweest dat ik ook koester. Ik hoop dat degenen die deze beslissing hebben genomen er twee, hopelijk zelfs drie keer hard over hebben nagedacht.’

In de loop van dit seizoen zullen deze twee vertrouwde gezichten van ons kleine schermpje verdwijnen. Hoe dit zal gebeuren, verklapt VTM uiteraard nog niet. Wel dat het de kijkers mee zal nemen op een rollercoaster van emoties en voor heel wat spanning zal zorgen.

© VTM

Meer dan ooit willen we de kijkers verrassen met onverwachte plotwendingen die hen raken, beroeren en vooral ook doen meeleven’, zegt Wim Feyaerts, creative producer bij ‘Familie’. ‘Daarvoor moet je soms moeilijke beslissingen durven nemen die tegelijk weer nieuwe opportuniteiten creëren, zoals ook nu het geval zal zijn voor de verhaallijnen rond Peter en Marie-Rose.’

Pijn in het hart

Uiteraard is de beslissing om afscheid te nemen van bepaalde personages moeilijk en die nemen we met pijn in het hart‘, vertelt Maarten Janssen, channel manager bij VTM. ‘We kijken terug op een fantastische samenwerking met Gunther en Martine. Zij hebben al die jaren het beste van zichzelf gegeven en daar kunnen we hen niet genoeg voor bedanken.’

Je zal Peter en Marie-Rose de komende weken dus nog aan het werk zien in ‘Familie’ en stilletjesaan zal duidelijk worden waarom ze vertrekken. We hebben alleszins heel wat vragen! Want Peters vriendin Iris is zwanger van hun eerste kindje samen. Zal er iets gebeuren met de baby? En zijn andere dochter Louise (Charlotte Sieben) is eindelijk opnieuw terug in het land en nu vertrekt hij? Marie-Rose wil de strijdbijl met haar dochter begraven, zal dit nog lukken? En vooral zal dit alles zijn hoogtepunt kennen tijdens de trouw van Véronique en Lars op 30 december?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '