Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'We willen de fans ook in de toekomst blijven verwennen met boeiende en verrassende televisie.'

Alwéér exit van vast personage in ‘Familie’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het lijkt erop dat ‘Familie’ resoluut de kaart van de verjonging trekt, want er werd opnieuw een vast personage ontslagen. Dat terwijl er de laatste maanden al heel wat nieuwe gezichten hun intrede maakten in de populaire soap.

Als we alle personages opsommen die ‘Familie’ de afgelopen weken (al dan niet uit eigen wil) verlieten, dan komen we toch aan een indrukwekkend rijtje. Gunther Levi die 22 jaar (!) Peter vertolkte kreeg onverwacht zijn ontslag, net als Martine Jonckheere die sinds het prille begin van de soap in de huid van Marie-Rose kruipt, Ludo Hellinx die al jarenlang Patrick speelt en Hilde Van Haesendonck als Jenny.

Zwangere vriendin

Er lijkt geen einde te komen aan deze ontslagronde, want er duikt opnieuw een naam op die zou verdwijnen uit de VTM-serie: Marianne Devriese of Iris. Zij speelt de momenteel zwangere vriendin van Peter, dus het is niet zo’n grote verrassing dat er ook voor haar na het vertrek van Gunther geen plaats meer is in de soap.

Drie jaar geleden verdween ze al eens uit ‘Familie’ toen haar personage Evy stierf, maar Marianne kwam terug als haar tweelingzus Iris. Het is maar de vraag of ze dit trucje nog een keertje (geloofwaardig) kunnen uitvoeren.

Verrassende televisie

Bij VTM geven ze voorlopig niet veel uitleg over haar exit. ‘Familie heeft er intussen dertig mooie, spannende en spraakmakende jaren opzitten’, aldus creative producer Wim Feyaerts. ‘We willen de fans ook in de toekomst blijven verwennen met boeiende en verrassende televisie. De verhaallijn rond Iris past helemaal binnen dit opzet. Net daarom willen we er nu nog niet te veel over kwijt, zo kan de kijker zelf ontdekken hoe het haar vergaat.’

Midseizoensfinale

De trouwe fans van ‘Familie’ zijn alleszins niet te spreken over deze ontslagronde. VTM nodigt daarom binnenkort enkele fans van het eerste uur uit om samen rond te tafel te zitten. Benieuwd wat daar uit de bus zal komen aangezien de scenario’s al maandenlang op voorhand werden geschreven en ook de opnames weken voorlopen op wat we momenteel te zien krijgen op het kleine schermpje.

We hebben zo’n flauw vermoeden dat er in de midseizoensfinale van ‘Familie’ het een en het ander staat te gebeuren. We doen een kleine gok en denken dat Iris’ water zal breken tijdens het trouwfeest van Lars en Veronique. Het is dan maar de vraag of ze het kindje zal kunnen houden? De intrede van Iris’ mama die haar hart verloren heeft in Afrika, legt de piste dat Iris, Peter en Marie-Rose samen met haar naar daar verhuizen helemaal open.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '