Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De ovens worden voorverwarmd, de spatels 'geslepen' en de bakkershandjes gestretcht.

PREVIEW: deze drie toppers gaan ultieme bakstrijd aan in finale van ‘Bake Off Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Morgen is het de finale van het vijfde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. Drie bakkers moeten zich nog één keertje bewijzen in de baktent en een van hen mag zich kronen tot beste bakker.

De ovens worden voorverwarmd, de spatels ‘geslepen’ en de bakkershandjes gestretcht, want morgen – woensdag 15 december – is het de grote finale van ‘Bake Off Vlaanderen’. De spanning is te snijden in de tuin van het Rubenskasteel in Elewijt waar Enza, Thibaut en Stephanie in de baktent de allerlaatste strijd aangaan.

Baktalenten

Zeven kandidaten sneuvelden in de voorbije afleveringen door niet zo geslaagde cakes, gebakjes, koeken en zelfs bruidstaarten voor te schotelen aan de jury. De finalisten duiken nog een keertje met hun neus in de bloem, suiker en eieren in de hoop Regula Ysewijn en Herman Van Dender te overtuigen van hun baktalenten. Maar een van hen wordt morgen tot winnaar of winnares gekroond.

Stephanie (22) is de jongste deelnemer. Als ze niet tussen haar architectuurboeken zit, staat ze in de kookpotten te roeren. Ze is een echte positivo en die ingesteldheid bezorgde haar terecht een plekje in de finale. Vincenza of Enza (37) heeft Siciliaanse roots en die speelde ze meermaals uit in haar creaties. Twee jaar geleden moest ze haar hobby even on hold zetten omdat ze borstkanker had, maar ze besefte dat bakken haar net kracht geeft en blij maakt. Thibaut (26) beschouwt bakken als zijn rustmomentje. Hij zou zijn carrière als boekhouder graag inruilen voor een als professioneel bakker. Hij durft te experimenteren met nieuwe smaakcombinaties, dus benieuwd of hem dat geluk brengt in de finale!

‘Fier op mezelf’

Stephanie ging speciaal even langs bij haar oma voor een knipbeurt. ‘Ik ben er helemaal klaar voor’, aldus de benjamin. Ook Thibaut kan zijn enthousiasme niet verstoppen. Al beseft hij nog niet zo goed dat hij bij de laatste drie zit: ‘Het is niet te geloven’. Enza is vooral dankbaar: ‘Ik voel me geweldig en ik ben fier op mezelf.’

Nog een laatste groepsknuffel en dan is het ieder voor zich. Ze nemen plaats aan hun kookeiland, krijgen een laatste peptalk/komedieshow van Wim Opbrouck en dan is het bakken maar! Tijdens deze spannende finale moeten ze eerst een koffie- of theetaart uit hun hoed of beter gezegd oven toveren. Als technische proef staat een Fake Fruit-taart op het menu en dat mag je letterlijk nemen: de taartjes moeten écht op abrikozen lijken. En last but not least, het spektakelstuk natuurlijk.

Je kan de finale van ‘Bake Off Vlaanderen’ morgen, woensdag 15 december, om 20u35 bekijken op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '