Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eyeworks

De eerste beelden geven ons nu al kippenvel!

ZIEN: Eén komt binnenkort met een straffe fictiereeks over de Bende van Nijvel

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wie houdt van true crime à la ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ met Zac Efron in de hoofdrol en Netflix’ nieuwste ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ kan binnenkort naar Eén afzakken. De zender komt namelijk met een fictiereeks over de Bende van Nijvel! De eerste beelden verklappen nu al dat de cast bestaat uit enkele straffe acteurs. Dat belooft!

In 2018 verscheen het aangrijpende ‘Niet Schieten’ in de cinemazalen. Die film vertelt het verhaal van de negenjarige David Van de Steen, die in 1985 zijn mama, papa, broer en zus verloor tijdens de roofoverval van de Bende van Nijvel op een Delhaize-filiaal in Aalst. Zender Eén komt nu met de fictiereeks ‘1985’, die zich in datzelfde jaar afspeelt en geïnspireerd is op de moordlustige bendeleden.

Straffe acteurs

De serie volgt drie boezemvrienden: Marc, Franky en Vicky. Zij komen alle drie in het oog van de storm terecht, nadat de bende van Nijvel brutale overvallen heeft gepleegd en de zaak maar niet opgelost geraakt. De gebeurtenissen brengen de drie vrienden in war en brengen hun hechte band zelfs in gevaar. Marc en Franky zijn namelijk rekruten bij de rijkswacht, en hun idealen botsen met die van Vicky, die rechten studeert aan de universiteit van Brussel. ‘Hebben jullie ook de hele tijd het gevoel dat jullie moeten kiezen? Tussen links en rechts, tussen goed en kwaad, tussen je hoofd en je hart’, horen we die laatste in een korte teaser zeggen.

Die eerste beelden verklappen ook meteen wie er zoal in de Vlaams-Franse reeks te zien zal zijn. ‘De Kraak’-acteur Tijmen Govaerts kruipt in de huid van Marc, Mona Mina Leon in die van Vicky, en ‘Onder Vuur’-gezicht Aimé Claeys neemt de rol van Franky op zich. Verder zullen onder meer ook Tom Vermeir, Peter Van den Begin, Ruth Becquart en Barbara Sarafian de revue passeren.  

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘1985’ gaat op 16 oktober in première op Film Fest Gent, en zal iets later te zien zijn op Eén én de Franstalige zender RTBF. Het is trouwens de eerste keer dat beide openbare omroepen samenwerken aan een fictiereeks voor volwassenen. De 10-delige serie werd geschreven door ‘All Of Us’-scenarioschrijver Willem Wallyn en geregisseerd door Wouter Bouvijn, die ook de regie van ‘De Twaalf’ voor zijn rekening nam.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '