https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Momenteel zit Dieter Coppens in Zuid-Afrika voor het tweede seizoen van 'Down the road'.

HOERA: ‘Down the road’ en ‘Sorry voor alles’ winnen prestigieuze Gouden Roos

Robine van Tilburg

De Eén-programma’s ‘Down the road’ en ‘Sorry voor alles’ hebben donderdagavond allebei een Gouden Roos in ontvangst mogen nemen in Berlijn.


Gisteren vond in Berlijn de 57ste editie van de Gouden Roos plaats. Dat is een titel die originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s in tv en nieuwe media bekroont.

‘Down the road’


‘Down the road’ won de Gouden Roos in de categorie ‘reality and factual’. Het Eén-programma waarin Dieter Coppens samen met zes personen met het syndroom van Down op reis gaat, moest het opnemen tegen het Deense programma ‘Boligkøb i blinde’, het Zweedse ‘Finding an Heir’ en ‘Tweestrijd’ uit Nederland.

Momenteel zit Dieter in Zuid-Afrika met een nieuwe gezellige bende voor het tweede seizoen van ‘Down the road’. Hij kon dus niet aanwezig zijn in Berlijn om de Gouden Roos in ontvangst te nemen.

 

‘Sorry voor alles’


‘Sorry voor alles’ werd dan weer genomineerd in de categorie ‘game show’. Het candid-programma waarin een gewone Vlaming gedurende een maand gevolgd wordt en in allerhande gekunstelde situaties verkeert,  nam het op tegen de tv-shows ‘What Would Your Kid Do?’ en ‘5 Gold Rings’ uit het Verenigd Koninkrijk en het Duitse ‘Big Bounce Battle’. ‘Sorry voor alles’ won eerder al een Emmy Award.

Presentator Adriaan Van den Hoof kon zijn geluk duidelijk niet op. Samen met de ganse ‘Sorry voor alles’-ploeg ging hij de Gouden Roos in Berlijn in ontvangst nemen.

 

Gouden Roos in Vlaanderen


Het VTM-programma ‘Ge hadt erbij moeten zijn’ was genomineerd voor beste comedy, maar in die categorie ging het Zweedse ‘Grotesco’s Seven Masterpieces’ met de Gouden Roos lopen.

Dit jaar vond de uitreiking van de Gouden Roos-prijzen voor de 57ste keer plaats. Tot nu behaalden slechts drie Vlaamse programma’s een Gouden Roos: ‘Wat Als?’ in 2013, ‘Benidorm Bastards’ in 2010 en ‘De Mol’ in 2000.

 

Lees ook:


 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content