Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Eén

Ze hebben allemaal een rugzakje dat gaat van een moeilijke thuissituatie over misbruik tot een verslavingsproblematiek.

Deze 9 werkzoekenden baten samen met Tijs Vanneste een camping uit in het tweede seizoen van ‘De Kemping’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Ziet em duun, Tijs Vanneste baat voor het tweede jaar op rij een camping uit met werkzoekenden. De avonturen van de muzikant-tatoeëerder en de negen enthousiastelingen kan je heel binnenkort volgen in het nieuwe seizoen van ‘De Kemping’.

Dit keer kozen Tijs Vanneste en zijn rechterhand Lex een fijn plekje in Dessel uit om hun tijdelijke camping op te zetten. Ze doen dit uiteraard niet alleen, maar schakelen de hulp in van negen mensen die om verschillende redenen niet aan werk geraken. Zij zullen na de opbouw ook drie weken lang hun camping openhouden voor zo’n zeshonderd gasten.

Vijftigplussers

Hun ervaringen kan je vanaf 1 maart elke dinsdag om 20u35 zien in ‘De Kemping’ op Eén. Wie naar het eerste seizoen keek, weet dat dit programma zowel een lach als een traan met zich meebrengt. De werkzoekenden hebben namelijk allemaal een rugzakje en dat gaat van een moeilijke thuissituatie over misbruik tot een verslavingsproblematiek.

Wat nieuw is dit tweede seizoen is dat er niet alleen jongeren meehelpen. Tijs schakelde ook twee vijftigplussers in die samen met de rest het terrein moeten snoeien, activiteiten organiseren, het sanitair poetsen enzovoort. Kortom: ze moeten van ‘s morgens tot ‘s avonds paraat staan voor de kampeerders.

Deelnemers

Tijs Vanneste heeft uiteraard geen introductie meer nodig, maar Eén stelt wel even kort de negen deelnemers voor.

Carina (52)

Carina is een trotse mama van vier kinderen en oma van drie kleinkinderen. Ze is goedlachs en optimistisch, maar toch heeft ze het moeilijk om haar draai te vinden in het leven. Ze leefde een tijdje op straat, een periode waar ze met nostalgie op terugkijkt. Ze speelt momenteel theater.

Daniël (22)

Daniël was een gelukkig kind tot hij de diagnose van autisme kreeg. De maatschappij kleeft dan vaak helaas een bepaalde stempel op je en dat was ook bij Daniël het geval. Hij werd op school genegeerd en kreeg het steeds moeilijker om sociaal contact te leggen. Hij weet bovendien niet goed wat hij wil doen met zijn leven en hoopt dat te ontdekken door dit avontuur.

Daphne (25)

Daphne groeide op in een kwetsbare thuissituatie. Daarnaast sukkelt ze enorm met haar gezondheid, zo heeft ze meerdere hernia’s en de spierziekte fybromyalgie. Daardoor kon ze zelfs haar middelbare school niet afmaken. Toch is ze een doorzetter en wil ze  hetzelfde kunnen als haar leeftijdsgenoten. Door mee te doen met ‘De Kemping’ wil ze testen wat haar mogelijkheden zijn op de jobmarkt.

Evelyne (37)

Evelyne komt uit Kenia en haalde daar een universitair diploma in Communicatie. In Brussel haalde ze haar Master in Management én leerde ze haar Vlaamse man kennen waardoor ze naar België verhuisde. Ondanks haar twee diploma’s en innemende persoonlijkheid vindt ze geen werk door haar kleine gestalte die het gevolg is van een fysieke aandoening.

Jeroen (27)

Jeroen is al zes jaar op zoek naar vast werk, maar heeft in die periode enkel wat tijdelijk interimwerk kunnen doen. Na heel wat tegenslagen liet hij zijn hoofd wat hangen. Hij droomt ervan om ooit zijn eigen winkel met gezelschapspelen te hebben, zijn grote passie. Door mee te doen aan dit programma hoopt hij opnieuw gemotiveerd te raken.

Mike (19)

Mike was heel eenzaam als kind omdat hij zowel zijn vader als zus verloor, én gepest werd op school. Hij sloot zich dan maar op in zijn kamer om computerspelletjes te spelen. Hierdoor kon hij wel een carrière als professioneel gamer uit de grond stampen, maar die werkte een gameverslaving in de hand. Hij wil daar met dit avontuur komaf mee maken.

Sam (50)

Sam had een moeilijke jeugd. Hij groeide op in een weeshuis, waar hij weinig liefde heeft gekend. Later kreeg hij een zwaar ongeval en verloor hij zijn zoontje. Hij was jarenlang dakwerker en was aan de slag in de horeca, maar zijn lichaam wil niet meer mee. Toch wil hij niet stilzitten.

Shanti (22)

Shanti had het thuis niet makkelijk en werd vroeger zwaar gepest op school. Dat zorgde ervoor dat ze een heel laag zelfbeeld heeft. Ze volgde in het Buitengewoon Onderwijs een opleiding tot logistiek assistente, maar ze is eigenlijk liever met haar handen bezig. Door mee te doen aan dit avontuur wil ze opnieuw meer in zichzelf leren geloven.

Socaïna of Soeki (27)

Soeki groeide op in twee culturen: deels bij haar Marokkaanse moeder en deels bij haar Vlaamse pleegouders die haar uiteindelijk op haar achttiende adopteerden. Haar moeilijke jeugd zorgde ervoor dat ze erg onzeker is, en dat blijkt een groot struikelblok op de arbeidsmarkt. Ze werkte in de horeca, maar kon na een sabbatjaar in Australië haar draai niet meer vinden in die sector.

De fysieke en mentale uitdagingen die zij aangaan zie je vanaf 1 maart elke dinsdag om 20u35 in het tweede seizoen van ‘De Kemping’ op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '