Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

Het was een razend spannende finale.

Dit is de winnaar van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is gebeurd!’ Erik Van Looy sprak de beruchte woorden uit na een spannende finale. Danira Boukhriss, Bart Cannaerts en Liesbeth Van Impe, een van hen mag zich trots de winnaar noemen van ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’.

Dit seizoen werd de populaire quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in een jubileumjasje gegoten ter ere van het tienjarig bestaan. In ‘De Allerslimste Mens ter Wereld’ streden de drieëndertig strafste koppen van de voorbije negen seizoenen om die prestigieuze titel. Er werd weer heel wat afgelachen, maar vooral keisterk gequizd. Drie toppers speelden zich een weg naar de finale: Danira Boukhriss, Liesbeth Van Impe en Bart Cannaert. Slechts een van hen mag de oorkonde in ontvangst nemen en zichzelf de knapste kop van de wereld noemen.

Eén puntje verschil

Jeroom en Jennifer Heylen zetelden op deze memorabele avond in de jury. Bart trok speciaal een kostuum – met gaten – aan en was terecht onder de indruk van z’n vrouwelijke tegenstanders. Erik startte de aflevering met de wijze woorden: ‘Er is geen verliezer vandaag, er zijn er twee!’. Danira nam de leiding na de eerste ronde. In de tweede ronde nam Bart de voorsprong en die behield hij ook na de puzzelronde. Ook na de galerijronde bleef hij op het bovenste schavotje staan, met in z’n kielzog Liesbeth en Danira die slechts één puntje verschil hadden. Na het bekijken van de filmpjes sprokkelde Bart 411 seconden bij elkaar, Danira 287 en Liesbeth 272. Dat betekende dat Liesbeth vlak voor de finale afviel, en dat Danira en Bart recht tegenover elkaar mochten plaatsnemen op de gevreesde krukjes.

Griekse godinnen

Danira begon met haar achterstand ijzersterk aan haar finaleronde en snoepte gretig én snel seconden weg van haar tegenstander Bart. De twee waren aan elkaar gewaagd, maar er kan er natuurlijk maar eentje de beste zijn en dat was: Danira! Zij kon de Griekse godinnen aanvullen met Athena en Artemis, en kroonde zich zo tot de allerslimste mens ter wereld voor minstens tien (!) jaar. Ze ontving dolgelukkig onder luid applaus en met de nodige knuffels de oorkonde van Jennifer en Jeroom. ‘Ik vond het heel plezant’, besluit Danira. ‘We waren aan elkaar gewaagd en het is soms ook geluk hebben. En nu gaan we dansen!’

Dit was de eerste reactie van Danira na haar overwinning. ‘Het was superplezant, en het winnen is de kers op de taart’, aldus de winnares. Ze ging de oorkonde oorspronkelijk op haar toilet hangen, maar daar is ze nu niet meer zo zeker van.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '