Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Lumière Benelux

Je kan de prijswinnende film dit najaar in de bioscoop zien.

TRAILER: ‘Close’ van Lukas Dhont grijpt je bij de keel

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Belgische regisseur Lukas Dhont won op het prestigieuze Filmfestival van Cannes de Grand Prix, de op een na belangrijkste prijs, voor zijn film ‘Close’. Dat pareltje is dit najaar te bewonderen in de bioscoop en de trailer grijpt je nu al bij de keel.

Dat Lukas Dhont bakken talent heeft, bewees hij eerder al met z’n prachtige film ‘Girl‘. Zijn nieuwe film ‘Close’ viel eerder dit jaar al in de prijzen, en dit najaar kan je in de bioscoop zelf zien waarom. De prent vertelt het verhaal van beste vrienden Léo en Rémi. Sinds ze klein zijn, zijn ze onafscheidelijk. Op hun dertiende gaan ze naar een nieuwe school waar onder meer klasgenoten zich vragen beginnen stellen bij hun hechte band.

Intens verdriet

Ze suggereren dat Léo en Rémi een koppel zijn. Léo neemt afstand van Rémi, tot grote frustratie en intens verdriet van die laatste. Een ondenkbare gebeurtenis drijft hen vervolgens uit elkaar, waarna Léo troost zoekt bij Rémi’s mama Sophie. ‘Close’ is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid. Na het zien van de trailer is het overduidelijk dat we best onze zakdoekjes meenemen naar de cinema, want we zullen het niet droog houden!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Close’ komt op 2 november in de bioscoop.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '