Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© één

Het zou 'een politiereeks met een hoek af' worden.

STIEF GOED: Chantal van ‘Eigen Kweek’ krijgt een spin-offreeks

‘Eigen Kweek’ kreeg begin 2019 een definitief einde, maar de producers lieten toen al weten dat de deur openstond voor eventuele spin-offs met bepaalde personages. Agente Chantal, gespeeld door Maaike Cafmeyer, blijkt de gelukkige te zijn.


Mathias Sercu, die in het laatste seizoen van ‘Eigen Kweek’ de onderzoeksrechter en vader van Griet speelde, schrijft momenteel aan een reeks rond Chantal. ‘Het verhaal speelt zich een aantal jaar na de gebeurtenissen van “Eigen Kweek” af, in een totaal andere omgeving’, vertelt Sercu aan Het Nieuwsblad. ‘Chantal wordt van Wijtschate overgeplaatst naar een andere politiezone. Het wordt dus een politiereeks, maar met een hoek af.’ Buiten het personage van Chantal zal de serie geen link hebben met ‘Eigen Kweek’. Geen enkel ander gekend personage uit de originele reeks zou voorkomen in de spin-off.

© één

De producenten van ‘Eigen Kweek’ kregen het idee voor een spin-off rond Chantal tijdens het maken van het derde en laatste seizoen, waarin de agente een grotere rol speelde. Aangezien Philippe De Schepper, de schrijver van de reeks, bezig is met andere projecten, werd de vraag aan Sercu gesteld. Hij schreef eerder al ‘Marsman’, een reeks waarin Cafmeyer ook speelde, en verschillende theaterstukken. Sercu geeft aan dat hij hoopt rond deze tijd volgend jaar bezig te zijn met de opnames van de reeks, die de werktitel ‘Chantal’ kreeg.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '