Home Lifestyle Zo zien de eerste opnames van de heropstart van ‘Thuis’ eruit

Zo zien de eerste opnames van de heropstart van ‘Thuis’ eruit

Het is nog een beetje zoeken...

Thuis
© VRT

De opnames van de populaire Eén-serie ‘Thuis’ werden in maart door de coronacrisis noodgedwongen stilgelegd. Vanaf vorige week mocht de cast er weer invliegen, al is het in het begin wel nog een beetje zoeken op de set.

De populairste Vlaamse soaps ‘Familie‘ en ‘Thuis‘ kenden dit jaar uitzonderlijk een bijzonder vroege seizoensfinale. Half april was het al gedaan en dat had natuurlijk alles te maken met de coronacrisis. De opnames werden noodgedwongen stilgelegd, waardoor er geen nieuwe afleveringen meer konden opgenomen worden. Ondertussen zijn we zo’n drie maand later en is de quarantaine afgelopen. Het normale leven begint stilletjes aan te hervatten en dat betekent dat ook de cast van onze favoriete series terug op de set mogen staan. Al is dat nog met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Nieuwe realiteit

We zagen eerder al hoe het er bij ‘Familie’ aan toeging en nu geeft ook ‘Thuis’ een blik achter de schermen, want VRT NWS mocht een dagje meelopen op de set. De acteurs en actrices zijn, net zoals de vele fans, alleszins enthousiast dat ze terug mogen spelen. ‘Het is een mooie machine die terug aan het werk is’, zegt Christophe Haddad (Bob). ‘Mensen zijn ook blij als ze zien dat we terug bezig zijn’, aldus zijn collega Tine Priem (Tamara).

Het repeteren van de gloednieuwe scènes gebeurt met een mondmasker aan én met de nodige afstand. Enkel Mathias Vergels (Lowie) en Lynn Van den Broeck (Viv) mogen dicht bij elkaar komen omdat ze ook in het echte leven een koppel vormen en dus in elkaars bubbel zitten. Ook de crew waaronder de cameramannen en schminksters houden zich strikt aan deze voorschriften. Toch is het soms nog wat zoeken.

‘Ons schrijversteam is overuren aan het maken om alle scenario’s die al geschreven waren aan te passen aan die nieuwe realiteit’, vertelt Hans Roggen, de producer van ‘Thuis’. ‘Personages mogen nu niet meer innig kussen, maar je hebt veel andere manieren om liefde en affectie te tonen.’

Eén gaf voorlopig nog geen exacte datum voor de seizoensstart, maar het zal zeker nog in het najaar zijn.

Lees ook: