https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VTM

In 'De Code van Coppens' moeten BV's uit een mysterieuze kamer ontsnappen door een reeks spannende opdrachten tot een goed einde te brengen.

HOERA: de broertjes Coppens zijn terug met een gloednieuw programma

Herlinde Matthys

Na jarenlang zélf de proefkonijnen te zijn in ‘Het Lichaam van Coppens’ schuiven Mathias en Staf hun spannende experimenten nu door naar bekende vrienden in ‘De Code van Coppens’.


Vanavond kunnen we de broertjes Coppens weer aan het werk zien. Dit keer stellen ze hun eigen lichaam niet ter beschikking aan de wetenschap zoals in ‘Het Lichaam van Coppens’, maar doen ze beroep op een aantal bekende Vlamingen die spannende opdrachten krijgen. Ze steken hun vrienden voor ‘De Code van Coppens’ in een mysterieuze kamer die vol staat met wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten.

Koelbloedigheid en durf


Twee bekende duo’s nemen het in elke aflevering tegen elkaar op. Wie dankzij een grote dosis koelbloedigheid, durf, doorzettingsvermogen en inzicht als eerste uit de speciale ‘escape room’ weet te ontsnappen, kraakt de Code van Coppens en wint dus. Staf en Mathias volgen hun avonturen natuurlijk op de voet en geven de koppels bij elke juist uitgevoerde proef een aanwijzing die hen een stapje dichter bij de uitgang brengt. Sommige van die experimenten worden ook, net zoals vroeger, in de studio vakkundig uitgelegd door huisexpert Lieven Scheire.

Elke aflevering wordt er trouwens een volledig nieuwe kamer gebouwd. Die van vanavond heeft het thema ‘creepy ziekenhuis’ en ‘Familie’-duo Sandrine André en Kürt Rogiers nemen het op tegen Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. Ze moeten Tante Rita redden uit de handen van een losgeslagen chirurg. Later volgen nog onder andere een kerncentrale in meltdown en een streng bewaakte gevangenis. Als we de trailer bekijken, dan wordt het ongetwijfeld weer een programma vol spanning én humor.


 

Probeer het zelf!


Je kan deze avond, woensdag 30 oktober, kijken naar de allereerste aflevering om 20u35 op VTM. Wil je zelf eens uit zo’n mysterieuze Coppenskamer proberen ontsnappen? Dat kan! Vanaf morgen 31 oktober zullen een paar van de proeven uit het programma verwerkt worden in een paar bestaande escape rooms in België. De lijst van die plaatsen kan je vanaf morgen raadplegen op de website van VTM. Succes en vooral veel (kijk)plezier!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content