Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© GoPlay

Wanneer Jani vraagt of het wel goed gaat met Béa, schudt ze resoluut nee.

PREVIEW: Bart en Béa zien de groene woning van Liese en Iñigo niet helemaal zitten in ‘Blind Gekocht’

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Twee groene dromers maken hun intrede als nieuw koppel in ‘Blind Gekocht’. Liese (24) en Iñigo (29) zijn jong, maar weten nu al beregoed waar ze naar op zoek zijn. Zullen Bart en Béa erin slagen om hun ecologische en energiezuinige wensen te vervullen? Dat valt nog te zien, want ze hebben hoge verwachtingen. Misschien zelfs té hoog...

In de nieuwe aflevering van ‘Blind Gekocht’ krijgen makelaar Béa en interieurexpert Bart klamme handjes. Het nieuwe koppel Liese en Iñigo dromen van een duurzame en ecologische woning. Maar daar komt heel wat meer budget bij kijken dan de 330.000 euro die ze op tafel kunnen leggen. Volgens Bart is dit dus geen haalbare kaart..

Douchen met regenwater

Het stel, dat in het onderwijs staat, bezocht de afgelopen twee jaar al zo’n vijftig huizen, maar helaas zonder resultaat. Telkens botsten ze op een te hoge vraagprijs of werden ze overboden door andere geïnteresseerden. Als laatste redmiddel kloppen ze aan bij Béa en Bart. Maar die zien hun plannen niet helemaal zitten. Liese en Iñigo zijn namelijk op zoek naar een ecologisch huis, dat duurzaam is geïsoleerd waarin ze kunnen douchen met regenwater. Een finoven, een milieuvriendelijke verwarming, zou het plaatje afmaken.

Maar dat vraagt heel wat werk volgens Bart: ‘Het probleem is dat als we een bestaande woning moeten kopen en al die technieken gaan integreren, we alles moeten openbreken. Dat is geen beperkte renovatie meer.’ Hij heeft dan ook zijn twijfels over het totaalplaatje: ‘Hoever gaan wij geraken om de woning zo leefbaar en afgewerkt mogelijk te maken? Daar hebben we schrik voor’, aldus Bart.

Veel verwacht

Ook Jani uit zijn bezorgdheden: ‘Ik vind wel dat er nu veel verwacht wordt.’ En wanneer hij vraagt of het wel goed gaat met Béa, schudt ze resoluut nee. ‘Het zijn allemaal technieken die impact gaan hebben op het totaalbudget en dus een impact op de aankoopwaarde van de woning,’ zegt ze. Of de plannen dus haalbaar zijn, is nog maar de vraag...

Kijk naar de nieuwe aflevering van ‘Blind Gekocht’ op donderdag om 20u40 bij Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '