Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De bewoners maken zich klaar voor een nieuwe week mét nieuwe regels!

Deze ‘Big Brother’-bewoner moet als eerste het huis verlaten

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De eerste liveshow van ‘Big Brother’ zit erop en dat betekent dat ook exit nummer één een feit is. Genomineerden Kristof (30) en Sercan (28) zaten er de hele avond beteuterd bij op de sofa, en dat werd er niet beter op toen een van de maatjes zijn naam niet op het scherm zag verschijnen...

‘We gaan live in 3... 2... 1!’, het is een zin die livestreamkijkers de afgelopen dagen tot vervelens toe moesten aanhoren. De bewoners keken dan ook reikhalzend uit naar die allereerste liveshow. Alleen was het niet duidelijk wanneer die nu juist zou plaatsvinden. Tot gisteravond. Terwijl alle bewoners rustig op bed lag, was het ‘Big Brother’-presentatrice Geraldine die hen uit de snooze-modus mocht halen.

Iedereen rende als een gek naar de woonkamer, waar deelnemer Peter nog snel wat kaarsen wist aan te steken voor de nodige sfeer en gezelligheid. Een fraai gezicht was het wel. Geen fancy jurken en de haren netjes in de plooi. Wel blauwe badjassen, naturelle gezichtjes én het roze huispak van Kitty. Toch nog één zekerheid in het ‘Big Brother’-huis...

Groot schuldgevoel

Zodra Peter en Geraldine op het scherm in de huiskamer verschenen, werden de toch wel onverwachtse nominaties aangekaart. Grace haalde daarbij haar hechte band met ‘broertje’ Sercan aan, maar ook Nawel en Salar, de twee nieuwe bewoners, werden eruit gepikt om commentaar te leveren. Daarbij bleek vooral Nawel het erg moeilijk te hebben. Zij stamelde enkele woorden en leek even uit haar rol te zullen vallen. Dat ze sinds de nominatie van Kristof met een groot schuldgevoel zit, werd eerder op de livestream al duidelijk.

Spoiler alert!

Slecht nieuws kwam er uiteindelijk voor magazijnmedewerker Sercan en moest hij als eerste afdruipen. Sercan heeft zich gedurende de eerste week enorm opengesteld, en beschouwt dat dan ook als de reden van zijn exit. ‘De kijkers zullen iets gezien hebben, wat ze niet leuk vonden’, klonk het in de nabespreking bij Peter en Geraldine. Wanneer het duo echter vertelt dat Nawel en Sercan achter de nominaties zitten en zo 2.500 euro hebben binnengehaald, valt zijn mond open. ‘Ja, daar heb ik veel aan’, klinkt het vervolgens sarcastisch bij de afvaller. Ook de bewoners kregen later die avond nog van de geheime opdracht te horen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Survival week

Het onaangename nieuws stopte daar echter niet. De bewoners kregen ook te horen dat er nieuwe regels worden ingevoerd. Tijdens de zogenaamde survival week zullen alle kandidaten moeten strijden voor hun plek. Want ja, iedereen is genomineerd. De hele week lang zullen er spelletjes en opdrachten georganiseerd worden waarbij enkelen de nominatie van zich zullen kunnen afschudden.

Erg onder de indruk lijken ze voorlopig nog niet. Deze zondagochtend startte dan ook in een goed sfeertje mét nieuwe, zwarte outfits. Sorry, Kitty. Momenteel is het eerste spel, dat in duo’s gespeel wordt, al volop aan de gang. Het resultaat daarvan kan je maandagavond om 19u35 op Play4 bekijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '