Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Disney wil de komende 8 jaar maar liefst 63 (!) films uitbrengen.

Van ‘Avatar’ tot ‘Star Wars’: Disney maakt voorlopige filmplannen tot 2027 (!) bekend

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Goed nieuws voor fans van ‘Star Wars’, ‘Avatar’, ‘Frozen’, ‘X-Men’ en ‘Marvel’: Disney maakte zonet zijn voorlopige filmplannen tot 2027 bekend, en die omvatten heel wat vervolgfilms van onze favoriete franchises.

63 nieuwe films in 8 jaar tijd


De komende acht jaar mogen we maar liefst drie Star Wars-films, vier Avatar-films en acht Marvel-films in de bioscoop verwachten. De films krijgen voorlopig geen titel, en dat om geen geheimen prijs te geven.

Bovenstaande opsomming is trouwens nog lang niet alles. Disney wil de komende acht jaar – hou je vast – 63 films uitbrengen, waaronder ‘Toy Story 4’ en het langverwachte vervolg op ‘Frozen’, dat op 22 november in de zalen komt.

De komende acht jaar worden er drie ‘Star Wars’-films, vier ‘Avatar’-films en acht ‘Marvel’-films op de wereld losgelaten.


De eerste ‘Frozen’-film (2013) bracht net geen 1,3 miljard dollar op, en ook de laatste Marvel-film ‘Avengers: Endgame’ is een van de meest succesvolle blockbusters in jaren. Het mag dan ook niet verbazen dat Disney volop inzet op zijn franchisefilms.

Zo bevestigt het bedrijf dat het met ‘Avatar’ wil doorgaan tot en met een vijfde film. Het lijkt erop dat het van de stereoscopische sciencefictionfilmreeks dé kerstkaskraker wil maken. ‘Avatar 2’ zal namelijk verschijnen op 17 december 2021, ‘Avatar 3’ komt op 22 december 2023 in de zalen, ‘Avatar 4’ is er op kerstdag 2025 en de laatste in de rij verschijnt op 17 december 2027.

4 nieuwe live-actionfilms per jaar


Ook live-actionremakes blijven populair bij Disney. Na ‘The Jungle Book’, ‘Dumbo’ en de de Winnie The Pooh-film ‘Christopher Robin’ hoopt het bedrijf dit jaar opnieuw succes te boeken met ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’.

Volgend jaar mogen we ons aan drie nieuwe live-actionfilms verwachten, waaronder ‘Mulan’ en ‘Cruella’. In 2021 en 2022 belooft Disney er telkens vier, maar de titels zijn voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Nog meer filmnieuws: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '