https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs ZIEN: Will Smith laat horen hoe zijn versie van de Geest zal...

ZIEN: Will Smith laat horen hoe zijn versie van de Geest zal klinken in ‘Aladdin’

Wijlen Robin Williams zette 27 jaar geleden een zingende Geest neer, Will Smith zal het al rappend doen.

Aladdin
© Disney

Binnen exact twee weken komt de Disneyfilm ‘Aladdin’, de live-actionremake van de tekenfilm uit 1992, bij ons in de bioscoop. Op de sofa bij Jimmy Fallon gaf Will Smith, die de Geest speelt, een voorsmaakje van zijn versie van het legendarische personage.

Will Smith heeft lang getwijfeld om de rol van de Geest aan te nemen. Dat vertelt hij aan Jimmy Fallon in diens talkshow, ‘The Tonight Show’. En niet omdat hij zich voor de rol volledig in blauwe bodypaint zou moeten hullen. ‘Eerst dacht ik: hell no!’, vertelt Smith. ‘De manier waarop Robin Williams de rol heeft neergezet in de tekenfilm was zo geweldig, dat ik het bijna niet durfde aannemen. Ik wilde er niet aankomen’, zegt hij.

Een rappende Geest

Na lang nadenken en vele gesprekken met de regisseurs, besloot Smith de uitdaging toch aan te gaan. ‘Bij zo’n rollen moet je je afvragen: wat kan ík eraan toevoegen?’, legt hij uit. ‘Het beslissende moment was toen ik naar “Friend Like Me” luisterde, het lied dat de Geest zingt. Ik zette er een beat onder van The Honeydrippers en begon te rappen.’ De acteur laat daarop even horen hoe het bekende lied van de Geest klinkt in zijn versie. Jimmy Fallon, diens publiek en wij vinden het alvast cool klinken! Op het einde van de video krijg je ook een korte sneak peek van Will – helaas niet al rappend – in de film.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hieronder hoor je de originele versie van het lied, gezongen door wijlen Robin Williams.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Aladdin’ speelt vanaf woensdag 22 mei bij ons in de cinema.

Lees ook: