Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

En dat tijdens haar huisarrest!

Oplichtster waarop ‘Inventing Anna’ gebaseerd is krijgt eigen realityshow

We waren vorig jaar helemaal in de ban van ‘Inventing Anna’, de Netflixserie die gebaseerd werd op het leven van oplichtster Anna Delvey Sorokin. Al dat liegen en bedriegen – opgelet, spoiler alert! – zorgde ervoor dat Delvey uiteindelijk in de cel belandde. Sinds kort is de échte Anna weer op vrije voeten en nu krijgt ze dus haar eigen realityshow.

Nadat Anna Delvey vorig jaar vertolkt werd door ‘Ozark’-actrice Julia Garner in ‘Inventing Anna’, ging het verhaal van de oplichtster viraal. Op zoek naar faam en rijkdom, trok de jonge Anna naar New York en mengde ze zich onder de allerrijksten en populairste inwoners. Ze beklom de sociale ladder in New York door iedereen te doen geloven dat ze eigenlijk een rijke, Duitse erfgename was. Met haar ongeremde zelfvertrouwen en vlotte babbel wurmde Delvey zich dan ook uit elke moeilijke situatie. Tot ze op haar leugens werd gepakt. Wanneer dan ook haar fortuin onbestaande bleek, viel ze volledig door de mand en werd ze gearresteerd.

Op vrije voeten

Wat veel mensen bij ‘Inventing Anna’ vaak vergeten is dat Anna Delvey wel degelijk bestaat en effectief in de cel is beland voor haar oplichterij. In oktober 2022 werd Anna vrijgelaten, na bijna vijf jaar in de gevangenis gezeten te hebben.

Delvey heeft wel nog huisarrest en loopt dus rond met een enkelband. Maar dat houdt haar drang naar roem absoluut niet tegen. Anna Delvey kondigde in een persbericht zelf aan dat ze een eigen realityshow zal krijgen.

Dinner with Delvey

Met de realityshow ‘Delvey’s Dinner Club’ wil Anna haar kant van het verhaal vertellen. Ze wil de gloednieuwe Anna voorstellen aan New York en de rest van de wereld. Volgens Variety wil ze zichzelf én haar naam heruitvinden. Maar natuurlijk doet de glamoureuze Anna Delvey dat niet zomaar, ze wil daarbij fancy invitation only-dinners organiseren.

Naar eigen zeggen heeft Anna verschillende acteurs, muzikanten en socialites uitgenodigd om te komen eten. Die etentjes vinden omwille van haar enkelband dan ook bij Anna thuis plaats. Of die bekende gasten al bevestigd hebben en wie dat dan zouden zijn is momenteel nog onbekend. Waar de serie te zien zal zijn, is ook nog niet bekend.

Of de échte Anna even berucht zal worden als de versie die we te zien kregen in ‘Inventing Anna’ valt nog af te wachten, maar het belooft alvast een interessante reeks te worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '