Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En daar horen uiteraard de nodige zenuwen bij.

PREVIEW: Koen en Gilles bellen met prins Laurent in ‘Alles voor de Spelen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De Special Olympics Wereldspelen vinden binnen een paar weken plaats in Berlijn. Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont volgen in ‘Alles voor de Spelen’ enkele van onze Belgische atleten in de aanloop naar dit belangrijke event. In de komende aflevering bellen ze met niemand minder dan prins Laurent in de hoop dat ook hij zijn steentje wil bijdragen.

Negentig Belgische atleten trekken naar de Special Olympics Wereldspelen in Duitsland. Om de Belgen warm te maken om voor deze toppers te supporteren volgen zanger/presentator Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont enkelen van hen in ‘Alles voor de Spelen’. Vanavond zie je hoe Koen en Gilles verschillende bekende mensen proberen te verzamelen om een handje te helpen op de Nationale Spelen van Special Olympics in Mechelen. Daarna trekken de sportievelingen naar Duitsland om zich volledig voor te bereiden op het grote event.

Belangrijke vragen

Naast onder meer Metejoor, Günther Neefs en Gustaph hebben Koen en Gilles hun pijlen op nog een heel bekende Belg gericht. Het is geen zanger, acteur of atleet, maar toch kent sowieso elke Belg hem. Het is niemand minder dan prins Laurent! Via via slaagt het duo erin om deze royal te pakken te krijgen aan de telefoon, en dat gaat natuurlijk gepaard met de nodige zenuwen.

Yoica De Kock (29) werd op haar fiets aangereden door een vrachtwagen en verloor daarbij haar voet en een deel van haar onderbeen: Yoica De Kock (29): ‘Ik bond mijn been af met een riem en redde zo mijn eigen leven’

Wanneer Gilles even terugkomt van een plaspauze blijkt dat Koen hem namelijk al aan de lijn heeft! Hij wordt dus wat overvallen door het geweldige nieuws, maar raapt al zijn moed bijeen om de prins toch persoonlijk aan te spreken. Hij durft zelfs twee belangrijke vragen stellen: wil prins Laurent een speech geven én wil hij onze koning en koningin meenemen?

Blauwe band

Natuurlijk staan de Special Olympiërs centraal en ook in deze aflevering ontmoeten Koen en Gilles enkele bijzondere atleten. Amal (18) werd dit jaar wereldkampioene in A-judo, een judocompetitie voor sporters met een beperking. Ze trekt naar Berlijn om ons land te vertegenwoordigen in deze sportdiscipline, maar voor ze daar schittert, wil ze eerst nog haar blauwe band halen. Koen en Gilles supporteren vanop de eerste rij voor haar.

Verder maken ze kennis met Seppe (23). Hij speelt unified basketbal en Gilles en Koen wonen een wedstrijd bij. Ze staan ervan versteld hoe hoog het niveau is én hoe Seppe werkelijk alles geeft om de overwinning binnen te halen.

‘Alles voor de Spelen’ zie je elke zondag om 19u55 op VTM en VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '