Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VIER

De regisseurs stellen vanop de set in Molenbeek al enkele personages uit de nieuwe VIER-reeks voor.

VIDEO: Adil en Bilall gestart met opnames van ‘Grond’, een serie over Marokkaanse begrafenisondernemers

 Adil en Bilall zijn dezer dagen in Molenbeek te spotten, waar ze gestart zijn met de opnames voor de nieuwe fictiereeks ‘Grond’. Vanop de volledig coronaproof set maakte het duo een video waarin enkele personages zichzelf voorstellen.


De nieuwe VIER-reeks ‘Grond’, die voor volgend jaar gepland staat, vertelt het verhaal van de Marokkaanse Ishmail – Smile voor de vrienden – die het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt. Wanneer Marokkaanse moslims sterven in België, laten zij hun nabestaanden namelijk achter met een dilemma: moeten ze begraven worden in België of in de heilige grond in het land van herkomst? Ishmail denkt de oplossing te hebben gevonden: als Mohammed niet naar de berg heilige grond kan gaan, dan brengt hij de heilige grond toch gewoon naar België? Zoals dat gaat in een serie, is dit idee het begin van veel miserie.

Gekend en nieuw talent


Het script werd geschreven door Wannes CappelleZouzou Ben Chikha en Dries Heyneman. Zij brachten ons eerder al de Canvas-reeks ‘Bevergem’. De regie is voor golden boys Adil en Bilall, die ongetwijfeld hun typische stempel op het project zullen drukken. Voor deze reeks vormen zij een regisseurstrio met Mathieu Mortelmans, die eerder aan ‘Gent West’ en ‘Vermist’ werkte.

De cast barst van de bekende namen, waaronder Barbara Sarafian, Saïd Boumazoughe, Tom Vermeir en Reinhilde Decleir, maar er zal ook nieuwer talent te zien zijn. Namen als Ahlaam Teghadouini en Yassine Ouaich zeggen je waarschijnlijk nog niet veel, al kan je kleine zusje die eerste wel kennen van de Ketnet-reeks ‘Hoodie’ en speelde Ouaich onlangs nog mee in ‘GR5’. Hij neemt in ‘Grond’ de hoofdrol van Smile voor zich.

No kissing, no f*cking


Met mondmaskers en handgel in de aanslag konden de opnames van ‘Grond’ veilig van start gaan, al wordt er bewust gekozen voor coronaproof scènes. Intieme stukken of scènes met te veel personen zijn nog niet aan de orde. Hopelijk kan dit binnenkort wel en raakt de serie af tegen 2021, wanneer ze te zien zou zijn op VIER.

 


 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '