Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

9. Organiseer een kleine rommelmarkt

Reünie met je vriend(inn)en gepland? Zo maak je er een geslaagd feestje van!

Jolien Meremans

Je kent het wel: je hebt je vriendinnen of oude klasgenoten in geen maanden gezien, maar als puntje bij paaltje komt, weten jullie niet wat jullie samen kunnen doen om er een geslaagde reünie van te maken. Gelukkig zochten wij naar enkele leuke activiteiten om er een intiem feestje van te maken. Thank us later!


Je bent het stiekem beu om met je vriendinnen voor de zoveelste keer een tafeltje bij die Italiaan in ’t stad te reserveren en wil eens iets helemaal anders doen. Wat dacht je ervan om naast je vaste crew ook eens enkele oude klasgenoten uit te nodigen en een ware reünie te organiseren? Want eerlijk? Heel stiekem ben je toch wel benieuwd hoe die foute ex het ervan heeft gebracht en waar je bff van toen nu eigenlijk in het leven staat. Met deze dertien activiteiten maak je er sowieso – zowel met als zonder fout ex-lief – een geslaagd feestje van!

1. Maak een photobooth


En neem samen met je vriendinnen en oude klasgenoten enkele knotsgekke foto’s zoals jullie die vroeger ook maakten. Met andere woorden: veel uitstekende tongen, duckfaces en (niet zo) zwoele blikken.

2. Zet je eigen Olympische Spelen op poten


En dat met of zonder drankspelletjes. Het is altijd leuk om samen iets actiefs te doen en al zeker als je met je uitstekende prestaties iets kan winnen. Zorg daarom voor enkele ludieke prijzen, zoals een old school ‘scheetkussen’.

3. Maak plaats voor een dansvloer


Feitje: iedereen houdt – al dan niet lichtjes beschonken – stiekem van een dansje. Haal die oude platen en CD’s uit de nineties nog eens naar boven en ga helemaal los op de Spice Girls en Oasis.

4. Organiseer een quiz


En niet zo maar eentje! Duik in jullie schoolcarrière en stel vragen over de koppeltjes van toen, de namen van leerkrachten of de schooluitstapjes die jullie maakten. Wie van jullie kan zich nog perfect herinneren wat er op het galabal allemaal misliep?

5. Kijk met z’n allen naar een film


Hang een wit laken buiten en huur een projector om samen met je vrienden een goede oude film te draaien. Wat dacht je van ‘The Breakfast Club’ of ‘Dirty Dancing’ ? Ga die kussentjes en warme plaids maar al zoeken op zolder!

6. Maak coole tote bags


Haal verf in huis en maak samen enkele leuke tote bags die je op het einde van de avond aan elkaar uitdeelt. Van wie verf jij een prachtig portret op je tas?

7. Houd een talentenjacht


Mét jury! Wist je dat die ene oude klasgenoot zo goed (of vals) kon zingen? Durf ook zelf te tonen welke dansmoves je in huis hebt.

8. Eet in thema


Laat iedereen iets meenemen en kies een bepaald thema uit. Ga voor een Griekse avond of draag allemaal Spaanse kleedjes en maatpakken. Misschien kunnen jullie samen wel een overheerlijke paella op tafel zetten.

9. Maak er een kleine rommelmarkt van


We hebben allemaal wel een paar kledingstukken in onze kast liggen die we zelf niet durven dragen, maar waar we onze vriendinnen wel een groot plezier mee zouden doen. Neem daarom enkele spulletjes en kledingstukken mee die jij niet meer gebruikt, maar misschien wel handig van pas kunnen komen voor je kennissen die aan het verhuizen zijn.

10. Maak een kampvuur


Cliché, maar o zo gezellig! Vergeet zeker de marshmallows niet!

11. Open een nacho bar


En vraag aan iedereen een kleine vergoeding voor de krokante chips en verse saus die jullie maakten. Niet om het geld achteraf zelf te spenderen, maar wel om het te schenken aan een goed doel of aan het oudercomité van jullie vroegere school.

12. Haal fotoalbums boven


En lach je te pletter met elkaars outfits en uiterlijk. Toevallig nog oude klasfoto’s of zelfs pasfoto’s? Dan is de avond pas helemaal geslaagd!

13. Prik een nieuwe datum


Zin om na die Spaanse avond ook nog een Italiaanse of misschien zelf Nederlandse avond te organiseren? Doe dat dan gewoon! Ga samen op zoek naar een nieuwe datum en verzin al enkele spelletjes en activiteiten die jullie dan kunnen doen. Wat dachten jullie van een (school)uitstapje naar Barcelona of een nachtje in het bos slapen?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '