Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Ceyda Çiftci via Unsplash & Broesse

Om ter groenst! 💚

HOTSPOTS: deze 11 plantenwinkels wil je als plant mom plunderen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Plantjes, plantjes en nog eens plantjes! We halen maar al te graag groene vrienden in huis die we een mooie plaats in de woon-, bad- en slaapkamer geven en zo lang mogelijk in leven proberen te houden. Voor wie komend weekend in een opwelling nog op zoek wil gaan naar een paar nieuwe vriendjes kan misschien in een van deze hippe plantenwinkels met de mooiste exemplaren aan de haal gaan.

The Plant Corner in Antwerpen

The Plant Corner is een zorgvuldig geselecteerde stadsjungle vol tropische planten en prachtige accessoires (denk: houten luchtplanthouders of macraméplantenhangers van lokale makelij). En dat – geheel toevallig – in het Antwerpse Groen Kwartier.

Waar? Isabellalei 144 in Antwerpen.

Meer info? theplantcorner.com

Broesse in Gent

Zoals de naam al doet vermoeden, nemen de uitbaters van Broesse je mee naar een stukje groene brousse. In de winkel kan je naast het drinken van een koffietje of pintje in een ultragroen interieur ook uit verschillende plantjes kiezen die je in je eigen woning wil installeren. Je krijgt er bovendien een hele hoop informatie over de beste plantenzorg gratis bovenop.

Waar?  Baudelostraat 13 in Gent.

Meer info? broesse.be

Little green stories in Gent

Van kamerplanten over hangplanten tot schattige cactussen en een heleboel plantenaccessoires: je kan je groene hart sowieso ophalen in de feeërieke winkel ‘Little green stories’. De plant die wij mee naar huis willen nemen? De senecio hrrianus!

Waar? Sint-Jacobsnieuwstraat 82 in Gent

Meer info? littlegreenstories.be

Agave in Brussel

Een echte crazy plant lady? Dan moet je zeker ook een plantje van de Brusselse winkel Agave in huis halen. De uitbaters hebben zich gespecialiseerd in exotische planten en terrariums én je kan er interessante workshops volgen. Heb je totaal geen idee welke plant je mee naar huis moet nemen? Ook daar helpen de verkopers je mee, want ze gaan samen met jou op zoek naar een plant die perfect in jouw interieur past.

Waar? Dublinstraat 15 in Brussel.

Meer info? www.agave-boutique.be

Plantastic in Kortrijk

Onder het motto ‘met een beetje groen wordt alles plantastic’ gingen de jonge uitbaters van Plantastic op zoek naar de mooiste en meeste groene kamerplanten om hun winkel kleur te geven. Je kan er trouwens ook terecht voor mooie geschenkjes, toffe decoratie of gewoon voor een gezellige babbel. ‘Zeg het eens met een plant’, staat er op hun website te lezen. Wij weten al waar we onze volgende aanwinst gaan scoren.

Waar? Overbekeplein 12 in Kortrijk.

Meer info? plantastic.be

GRUUN in Brussel

Bij Gruun geniet je van een kop koffie tussen joekels van tropische planten, prachtige cactussen en sierlijke hangplanten. Bezielster Lore Tiebout kwam op het idee om een planten- en koffieshop te openen nadat ze een sapjesbar en plantenzaak in Toronto had gespot. Koffiedrinken en plantshoppen doe je hier trouwens onder het goedkeurend oog van Jacques Brel, wiens standbeeld op het Oud Korenhuis staat.

Waar? Oud Korenhuis 36 in Brussel.

Meer info? gruun.brussels

Antwerp Cactus in Antwerpen

Cactussen mogen dan misschien heel onderhoudsvriendelijk lijken, maar kunnen net zoals elke andere plant ook verwelken. Weet jij niet hoe je jouw stekelige vriendjes moet verzorgen of wil je er eentje in huis halen? Bij Antwerp Cactus verdiepten ze zich in de plantensoort en helpen ze jou met het uitkiezen van de perfecte cactus. Ook op hun website kan je heel wat interessante tips en tricks terugvinden.

Waar? Anselmostraat 52 in Antwerpen.

Meer info? antwerpcactus.be

Basiel Urban Greenhouse in Brugge

Je plantencollectie uitbreiden en jezelf vervolgens trakteren op koffie en taart? Zo hebben wij onze plantenwinkels graag! Bij Basiel Urban Greenhouse – genoemd naar de Franse bulldog van eigenaars Jane Jooris en Thomas Schuyten – vind je naast groen en lekkers ook lampen en andere decoratiespullen om je interieur mee op te leuken.

Waar? Mariastraat 13 in Brugge.

Meer info? Facebookpagina van Basiel Urban Greenhouse

Spore Nursery in Leuven

Vorig jaar openden Jelle Wouters en Wouter Vreven hun shop Spore Nursery in een voormalig dokterspand in Leuven. Dankzij hun concept ‘plants and coffee’ kan je bij deze splinternieuwe hotspot terecht voor plantenadvies op maat, zelfgemaakte biosferen en botanische geurkaarsen, maar je geniet er net zo goed van een kopje koffie of thee, vergezeld van een stuk versgemaakt gebak.

Waar? Koning Leopold I-straat 30 in Leuven.

Meer info? sporenursery.com

BRUT in Brussel

Dat je in de Marollen uren kan rondsnuffelen in de antieke en gezellige winkeltjes hoeven we je waarschijnlijk al lang niet meer te vertellen, maar dat je ook de winkel BRUT niet mag overslaan, willen we toch nog even benadrukken. Je kan er niet alleen terecht voor vintage meubels en een impressionant interieur, maar ook voor een ruim arsenaal aan de meeste groene planten middenin het hartje van onze hoofdstad. Wedden dat je nog nooit zoveel groen in Brussel gezien hebt?

Waar? Hoogstraat 202 in Brussel.

Meer info? brutbrussels.com

Jangala in Luik

In het historische centrum van Luik kan je tussen de vele andere knusse boetiekjes de plantenwinkel Jangala terugvinden. En hoewel de winkel een beetje verscholen ligt, is het een van de grootste en meest gespecialiseerde plantenwinkels van ons land en een waar walhalla voor iedereen met groene vingers. Als je ’t daar niet vind, ga je het nergens vinden.

Waar? En Neuvice 28 in Luik.

Meer info? jangala-shop.com

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '