Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik betaal bijna € 1000 minder dan voor mijn vorige autoverzekering! Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?'

Katrien zoekt centen: onze redactrice zoekt manieren om pijnloos te besparen (deel 6 verzekeringen)

Nee, een crowdfunding opstarten is niet nodig. Redactrice Katrien zit niet in geldnood, maar wil wél wat meer overhouden aan het einde van de maand. Wat blijkt? Eén: het is veel eenvoudiger dan het lijkt. Twee: ook zonder latte is het leven mooi.

Besparen op... abonnementen, verzekeringen, contracten en co.


De gedachte die me al jaren geregeld ’s nachts een kramp in mijn buik bezorgt: ‘Ik moet eens werk maken van die veel te dure autoverzekering.’ Komt het op mijn interieur of mijn dressing aan, dan is er van procrastinatie geen sprake, maar op gebied van paperassen ben ik de procrastinatiequeen. Dank u wel dus Flair, om me hier met een deadline op te zadelen!

Ik had dit al veel eerder moeten doen. Dit is een bedrag dat gelijkstaat aan een vakantie!

Zoek en vergelijk


Ik dacht dat dit klusje me dagenlang studie- en vergelijkwerk zou kosten. Mocht ik echt alle verzekeraars tot in het detail bekeken hebben, zou dat waarschijnlijk ook het geval geweest zijn. Maar ik vul op drie websites van verzekeraars drie contactformulieren in en snor de nodige gegevens over mijn autootje en bonus malus op. Slechts een van de drie contacteert me, maar met wat voor een resultaat! Mocht ik mijn omnium behouden, dan zou ik een goede € 700 moeten betalen, maar vermits mijn autootje afbetaald is en ouder dan vier jaar, besluit ik een mini-omnium te nemen voor een goede € 500. Bijna € 1000 verschil met mijn vorige autoverzekering. En de nieuwe verzekeraar zegt zelfs in mijn plaats de oude op. Blijheid maar ook een gevoel van schuldgevoel overmant me: ik had dit al veel eerder moeten doen. Dit is een bedrag dat gelijkstaat aan een vakantie!

Dubbel verzekerd?


Nog een dikke shame on me: ik heb al twee jaar twee familiale verzekeringen lopen. Ik maak eindelijk werk van die aangetekende brief die je drie maanden (let op, doe dit op tijd! Ben je twee dagen te laat, dan hang je eraan) op voorhand aan de verzekeraar moet bezorgen om je verzekering op te zeggen.

De rekening


Spendy Katrien

  • Autoverzekering: € 1500/jaar
  • Familiale verzekering: € 77,60/jaar


Spaarzame Katrien

  • Autoverzekering: € 542/jaar
  • Familiale verzekering: € 0/jaar
  • In het spaarvarken: € 1035/jaar = € 86/maand


Lees hier deel 1: besparen op eten

Lees hier deel 2 : besparen op shoppen

Lees hier deel 3: besparen op transport

Lees hier deel 4: vrije tijd

Lees hier deel 5: de lunch

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '