Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

Een beetje magie kunnen we nu wel gebruiken!

Dreuzels, opgelet: je kan nu online lessen volgen op Zweinstein

Fan van ‘Harry Potter’ en kan je momenteel wel wat magie gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want je kan nu online lessen volgen bij Zweinstein (of toch ongeveer). Via het sociale netwerk Hogwarts Is Here kan je namelijk zeven verschillende cursussen volgen. Wij weten alvast wat doen dit weekend!


Zit jij je momenteel thuis te vervelen? Dan hebben wij wellicht een ideetje voor jou. ‘Harry Potter’-fans kunnen namelijk enkele cursussen volgen op Zweinstein. Ja, je leest het goed! Dankzij het sociale netwerk Hogwarts Is Here, dat door een fan werd opgericht in 2014, kan je je inschrijven voor maar liefst zeven verschillende vakken.

Hogwarts Is Here is een combinatie van een online cursussen en een rollenspellen. Je begint namelijk als eerstejaarsstudent en vervolgens kan je alle spreuken leren die ook Harry, Ron en Hermelien leerden in ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’. Daarnaast kan je er meteen ook een wedstrijdje van maken, want net zoals in het verhaal kan ook jij Head Boy of Head Girl worden. Game. On.

Zelf een afdeling kiezen


Wanneer je begint te spelen, mag je zelf een afdeling kiezen. Eens je gekozen hebt, kan je in de leerlingenkamer van bijvoorbeeld Griffoendor of Zwadderich chillen en kan je er andere leerlingen leren kennen. Natuurlijk moet er ook nog gestudeerd worden. Eens je ingeschreven bent, kan je boeken aanschaffen en je vervolgen inschrijven voor een cursus die je wil volgen. Hier kan je nog kiezen uit twee opties. Je kan je voor een programma van een volledig schooljaar inschrijven, taken maken en hier ook daadwerkelijk op beoordeeld worden.

Of je kan het op je eigen tempo doen en wat rondhangen in de bibliotheek of op het domein van het kasteel. Al zal je wel effectief moeten ‘studeren’ als je punten wil verdienen voor je afdeling. Kiezen kan je uit de klassieke vakken die we allemaal zo goed kennen zoals bijvoorbeeld Toverdranken en Verweer Tegen De Zwarte Kunsten.

Ben je geslaagd? Dan kan je verdergaan met het tweede jaar en in totaal zijn er zeven schooljaren die je moet afronden voor je een volwaardige tovenaar of heks bent. Zijn de lessen zo je ding niet? Dan kan je wel nog altijd meedoen met verschillende rollenspellen. Zo kan je je inschrijven in een bestaande groep, maar je kan ook een eigen groep oprichten. Deze gaan door op bekende plaatsen zoals de leerlingenkamer of op het Zwerkbalterrein. Veel speelplezier!

Klik hier om naar de website te surfen.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '