Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Ook de overige resultaten zijn best verrassend.

ONDERZOEK: slechts 67 % vrijt veilig op een festival

De festivalzomer is ondertussen officieel begonnen, maar op de weide doen we veel meer dan naar muziek luisteren en een te duur pak friet eten. Zo deed festival Hype-O-Dream een onderzoek bij zo’n 262 respondenten en de resultaten waren best verrassend.


Liet jij je gsm vallen in een Dixie-toilet of viel je in slaap op de wei? We hebben allemaal weleens iets gênants meegemaakt op een festival en daar wilden ze bij Hype-O-Dream graag meer over weten. Daarom namen ze bij 262 respondenten een enquête af over hun festivalervaringen.

What happens at the festivals


Een eerste topic op hun vragenlijst ging over de seksdrive van de festivalgangers. Zo heeft 46 % al een keertje gekust met een onbekende, maar daar blijft het niet altijd bij. 33 % van de ondervraagden had al een keertje seks op een festival. Een nipte meerderheid (51 %) doet het met zijn partner, maar 29 % dook al met een vreemde in zijn tentje. Nog een opmerkelijk resultaat? Slechts 67 % vrijde veilig. Qua plekjes zijn we dan weer iets braver, want 75 % doet het gewoon in zijn tent. Een kleine 10 % deed het op de festivalweide zelf en 15 % zocht een Dixie-toilet op.

Nu we het toch over toiletten hebben, gaan we hier graag nog even dieper op in. Zo gebruiken we ze niet enkel om effectief naar toilet te gaan, maar voor veel festivalgangers is het de ideale plaats om even een rustpauze in te lassen. 1 op de 5 is namelijk al een keertje ingedommeld in zo’n hokje. Nog een anekdote die ze vaak te horen kregen? Dat de deur werd opengetrokken terwijl ze nog op het toilet zaten. Niet vergeten op slot te doen, dus!

Festival fashion


Voor vrouwen gaat een festival ook gepaard met een bijbehorende festivaloutfit. 71 % denkt op voorhand na over wat ze gaat dragen en bijna de helft (48 %) koopt speciaal iets nieuw. Elke gelegenheid is goed, toch? Wel spelen we het redelijk op veilig als het op onze kledij aankomt. Zo bestaat de ideale outfit uit een jeansshortje, sneakers en een T-shirt. Dat het af en toe wil regenen op een festival, maakt ons iets minder uit. Slechts 26 % neemt waterbestendige schoenen mee en bij mannen is dit zelfs maar 17 %.

Lost and found


Nog zo’n typisch gebeuren op een festival? Iedereen heeft sowieso al een keertje iets verloren. Dit kan iets banaals zijn zoals een zonnebril of een portefeuille, maar af en toe gaat het ook om belangrijke zaken. 5 % van de respondenten gaf toe dat zijn eerste keer op een festival was en 49 % (!) had al een keertje een black-out. Ook op vlak van hygiëne durven we op een festival al een keertje iets te ‘vergeten’. 1 op de 5 doucht zich namelijk niet…

Verder verliest 76 % weleens een drank- of eetbonnetje, heeft 66 % al een keertje iemand verloren op de weide en 56 % speelde al zijn geld kwijt. Een bedrag dat al snel kan oplopen tot zo’n 70 euro. En dat terwijl je al zo’n duur ticket betaald hebt!

Nog meer festivalnieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '