Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Adam Kuylenstiema via Unsplash

ONDERZOEK: een (crazy) cat lady zijn is goed voor je gezondheid

Wat wij kattenliefhebbers al langer wisten, is nu eindelijk bewezen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een kat in huis alleen maar voordelen heeft voor je gezondheid. Not so crazy after all…


Een studie uit 2009 die gepubliceerd werd in de Journal of Vascular and Interventional Neurology toont aan dat een kat in huis op meerdere manieren bijdraagt aan je gezondheid. Onderzoekers concludeerden namelijk dat er een verminderd risico op hartaanvallen en andere hartziekten was. Hoe is dat vrouwtje uit ‘The Simpsons’ anders zo oud geworden denk je?

via GIPHY

Daarnaast zorgt een knuffelsessie met je kat voor nog enkele bijkomende voordelen. Het zorgt namelijk voor minder stress. Klinisch psychologe Melanie Greenberg zei in een interview met NBC News alvast het volgende: ‘Tijdens het aaien, komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Dit hormoon zorgt er op zijn beurt voor dat je minder last hebt van stress.’ Zo heb je alvast twee extra argumenten die je kunnen helpen om je lief te overtuigen om (nog) een kat in huis te halen.

Bron: Real Simple


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '