Home Lifestyle ONDERZOEK: West-Vlamingen geven het meeste geld uit aan hun huwelijk

ONDERZOEK: West-Vlamingen geven het meeste geld uit aan hun huwelijk

Limburgers daarentegen spenderen 14% minder aan hun grote dag dan de gemiddelde Vlaming.

© Getty Images

Allemaal leuk en aardig zo’n huwelijk plannen, maar de reality check komt best hard aan eenmaal je ontdekt wat een feestzaal, dj, fotograaf, bruidsjurk, etc. kost. Uit een nieuwe enquête van online platform Salino blijkt nochtans dat niet elke landgenoot even veel geld over heeft voor zijn bruiloft.

Salino vroeg 1.500 verloofden en pasgetrouwden naar hun grote dag, en wat bleek? Lang niet iedereen geeft even veel geld uit aan zijn huwelijk.

Zo spendeert de Vlaming gemiddeld € 15.877 aan zijn grote dag, maar is er een groot verschil merkbaar als je de budgetten per provincie bekijkt.

In West-Vlaanderen mag het iets meer zijn. Daar geven koppels gemiddeld € 16.939 uit aan hun feest. Limburgers houden het bescheiden, hun gemiddelde budget wordt geschat op € 13.696. Dat is zo’n 14% minder dan wat de gemiddelde Vlaming spendeert.

In Antwerpen kost een huwelijk gemiddeld € 16.379, in Oost-Vlaanderen € 15.894 en in Vlaams-Brabant € 16.076.

West-Vlamingen: gul voor zichzelf én hun vrienden

Ook wat cadeaus betreft zijn de budgetten in de ene provincie al wat groter dan in de andere. De Vlaming geeft als gast gemiddeld € 49,96 uit aan een geschenk voor het bruidspaar.

Maar als we onderstaande grafiek bekijken, blijken West-Vlamingen ook naar hun vrienden en familie toe het gulst. Ze geven tot 34% meer uit aan trouwcadeaus dan Limburgers en Vlaams-Brabanders. Sympathiek, wèh!

Sta je op trouwen? Lees dan ook: