Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© ELEVATE via Pexels

Van een app om vrienden te maken over groepsreizen tot oude vrienden recycleren.

13 tips om als volwassene nieuwe vrienden te maken

Als kind maakte je nieuwe vriendjes bij de vleet. Maar nu je je puber- en studentenjaren bent gepasseerd, is dat een pak moeilijker. Het is algemeen geweten dat vrienden maken na je 25ste een echte uitdaging is. Maar dat hoeft het niet te zijn! Wil jij graag nieuwe mensen leren kennen? Wij geven je tips hoe je vriend(inn)en kan maken.

Doe vrijwilligerswerk.

Honderden organisaties zijn op zoek naar helpende handen. Kies je een goed doel dat je ligt, dan is de kans groot dat je een gelijkgestemde ontmoet.

Volg een cursus.

Volg een cursus bij je in de buurt en je slaat twee vliegen in één klap. Je leert niet alleen een nieuwe skill, maar ontmoet ook mensen die jouw interesse delen. Of het nu houtbewerking, een naaicursus of Italiaanse les is: de kans is reëel dat minstens een van de andere studenten net zo tof is als jij.

Swipe right!

En nee, dan bedoelen we niet op Tinder, maar wel op een vriendschapsapp of -website! Zo is er vriendenvoorvrienden.be, die je helpt bij je zoektocht op basis van je interesses, hobby’s en woonplaats. Daarnaast bestaat er ook een app Hey! Vina, die werkt zoals Tinder – namelijk met swipen naar links of rechts – maar het doel heeft om nieuwe vrienden te maken en geen lief of hookup te vinden.

Sluit je aan bij een club.

Word lid van iets: dat kan een fitness of een sportclub zijn, maar ook in een leesclub kan je nieuwe vrienden tegenkomen. Je deelt al dezelfde interesse, dus die klik heb je sowieso.

Recycleer oude vrienden.

Nieuwe vrienden hoeven niet per se nieuw te zijn: waarom neem je niet contact op met een oude bekende? Je hebt al zoveel mensen ontmoet in je leven dat er vast wel iemand is die je uit het oog verloor, maar met wie het opnieuw zou kunnen klikken zoals vroeger!

Wees sociaal op café of in de koffiebar.

Werk jij regelmatig in je lokale koffiebar of ga je vaak op café? Trek je stoute schoenen aan en spreek mensen aan. Je zal merken dat velen na die twee jaar isolatie eigenlijk net hetzelfde willen als jij: meer sociaal contact.

Leer via via nieuwe mensen kennen.

Organiseer een feestje of een etentje voor je vrienden en laat elk van hen iemand meebrengen. Wedden dat het met minstens een van hen klikt?

Ga op groepsreis.

Een van de grootste uitdagingen als volwassene is mensen vinden om mee op reis te gaan, want iedereen heeft het zo druk. Gelukkig bestaan er tal van organisaties die groepsreizen organiseren met mensen die je niet kent. Zo zijn Mundero, KrisKras en Joker mooie voorbeelden.

Zeg ‘ja’.

Ben jij iemand die niet heel spontaan is en op veel dingen nee zegt? Leer ‘ja’ zeggen als je je sociale kringen wil uitbreiden. Door meer dingen te doen, kom je ook meer in contact met mensen.

Doe aan coworken of cohousen.

Co staat voor samen en als je samen bent, ben je nooit alleen, toch? Om je sociale kring uit te breiden kan je eventueel overwegen om aan coworken te doen met andere worker bees. Wie nog op zoek is naar een stekje en geen zin heeft om helemaal alleen te wonen, kan roommates zoeken. Je leert niet alleen hen kennen, maar ook hun vrienden en zo verder. Het is daarnaast niet alleen goedkoper, maar ook gezellig! Al moet je je huisgenoten wel heel goed selecteren, want samenwonen is een grote stap.

Leer je buren kennen.

Wedden dat er in je buurt heel wat leuke mensen wonen? Lach eens vriendelijk naar je overbuur of zeg hallo tegen je onderbuur of meer nog: nodig enkele mensen uit je gebouw uit voor je housewarming.

Doe meer dingen in je eentje.

Als je vooral buitenkomt met je huidige vrienden, en in je eentje vaak thuisblijft, is de kans dat je socializet met anderen klein. Trek er daarom in je eentje erop uit en durf met mensen contact te zoeken.

Neem initiatief.

Op een dag kom je zoveel mensen tegen. En je kan misschien alle bovenstaande dingen doen, maar als je zelf nooit het intiatief neemt, zal je misschien toch niet zoveel mensen leren kennen als je wil. Niet iedereen durft namelijk contact te zoeken. Doe jij dat wel, dan zal je merken hoe vlot het gaat om nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '