Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© UCLL en Krists Luhars via Unsplash

'Party, pump, repeat!'

JOEPIE: de Milk ‘n Boobs Bar komt ook dit jaar weer naar Pukkelpop

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als kersverse mama is het niet altijd aangenaam om met borsten die op springen staan een hele dag rond te lopen op een festival. Daarom kwam de hogeschool UC Leuven-Limburg op het geniale idee om een Milk ‘n Boobs Bar te installeren op de festivalweide van Pukkelpop, en met succes want de bar is dit jaar al aan haar tweede editie toe.


Het principe van de bar is poepsimpel, maar wel héél handig voor vrouwen die nog borstvoeding geven. Tijdens de openingsuren van de bar kan je je eventjes afzonder om melk af te kolven.

Party, pump, repeat‘, dat is het motto van de initiatiefnemers. Ze willen het festival ook voor jonge mama’s dragelijk maken en dat doen ze met behulp van hun studenten. ‘Tijdens de openingsuren zijn er steeds twee vroedvrouwen aanwezig, waarvan één student‘, laat Joke Neven, de opleidingsverantwoordelijke van de richting Vroedkunde, weten.

Naast het afkolven krijg je ook de mogelijkheid om de melk te bewaren. Je kan de bar vinden aan de EHBO post die aan de ingang ligt en je kan kolven tussen 11u en 01u. Op naar augustus!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '