Home Lifestyle Film ZIEN: Lynn Van Royen maakt sterk statement voor de vrouw als curator...

ZIEN: Lynn Van Royen maakt sterk statement voor de vrouw als curator van Filmfestival Oostende

Van Royen koos voor Leading Ladies als thema van het festival. Ze zet dat thema kracht bij met een promospot vól vrouwen.

© FFO

Lynn Van Royen schittert als Master van het Filmfestival Oostende in een gloednieuwe promospot. Het door Van Royen gekozen thema Leading Ladies schijnt komt duidelijk naar voren in de spot, met meer dan honderd dames die aan het einde samen over de strekdam van Oostende marcheren.

Lynn Van Royen is Master van het dertiende Filmfestival Oostende, dat van 6 tot 14 september plaatsvindt. Dat houdt in dat zij het thema en de vertoonde films kiest, en dat ze eregast is op het negendaagse event. Van Royen maakt met het thema Leading Ladies een duidelijk statement voor de vrouw. De volledige programmatie biedt een platform aan vrouwelijke filmmakers en films die de vrouw centraal stellen.

Grenzen verleggen

De ‘De Luizenmoeder’-actrice ziet haar rol als curator als een kans om de spotlights breder te trekken, meer bepaald naar alle vrouwen. ‘Vrouwen, ja, zonder adjectief. Niet sterk, stoer, sexy of slim. Nee, vrouwen. Die wel durven, die veel overhebben voor waar ze in geloven en die daarvoor staan, en daardoor gaan’, schreef ze een tijd geleden op Instagram. In de mooie promospot die donderdag gelost werd, roept Van Royen vrouwen op om de grenzen waar ze tegen botsen, te verleggen.

De vrouw centraal

Naast de promospot werd ook de Masterselectie van Lynn Van Royen bekendgemaakt. Dat is een lijst van films die binnen het thema passen en tijdens het festival getoond zullen worden. Lynn gaat voluit voor leading ladies met de films ‘Hidden Figures’, ‘Juno’, ‘The Hurt Locker’, ‘The Danish Girl’, ‘Dolores Claiborne’ en ‘Cléo de 5 à 7’.

Verder zijn er uiteraard ook nieuwe films te zien. De negendaagse opent op vrijdag 6 februari met de Vlaamse tragikomedie ‘The Best of Dorien B.’ van regisseur Anke Blondé, met Kim Snauwaert en Jelle De Beule in de hoofdrollen. Op de website van het festival kan je nu al tickets kopen voor die vertoning.

Verder gaat ‘Sinner’ van de Vlaamse Emilie Verhamme in wereldpremière op het festival. Maaike Cafmeyer, Charlotte Timmers en Marijke Pinoy vormen een trio van leading ladies in die tragikomedie. Voor de volledige programmatie van het festival hou je de website in het oog.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.