Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je kat kan zeewater drinken.

11 verrassende weetjes die je nog niet wist over je kat

Als je een kattenmens bent, dan hoeven we jou niet meer te vertellen dat katten interessante beestjes zijn. Ze zijn niet voor niets een van de populairste huisdieren ter wereld. Maar deze dingen wist je waarschijnlijk nog niet over je allerliefste huisgenoot.

Je kat kan niet tegen chocolade


Daarop lijkt je viervoetige vriendje wel een beetje op een hond: ook een kat kan geen chocolade verdragen. In onze favoriete zonde zit namelijk theobromine, een stof die giftig is voor je kat. Gelukkig zijn de beestjes slim en zullen ze er (in tegenstelling tot honden) niet snel zelf van eten.

Je kat zweet uit haar pootjes


Als je kat gezellig met jou in de zetel ligt te knuffelen en ze begint te ‘kneden’ met haar pootjes, dan is ze eigenlijk haar territorium aan het afbakenen. Het beestje zweet namelijk aan haar pootjes. Door met haar pootjes op en neer te bewegen scheidt je kat een unieke geur af. Zo maakt ze andere katten duidelijk dat dit haar domein is.

Je kat kan zeewater drinken


Als jij ooit gestrand bent op een onbewoond eiland, dan is het sterk af te raden om zeewater te drinken. Jouw kat heeft dat probleem niet. De nieren van de populaire huisdieren zijn namelijk zo sterk dat ze al het zout uit het water filteren.

Je kat proeft geen zoete dingen


Hoewel wij verzot zijn op bijna alles wat zoet smaakt, is je kat daar niet zo gek op. Waarschijnlijk zal ze het ijsje dat je haar voorschotelt wel opeten (denk aan al de lekkere room die erin zit), maar de zoete ondertoon kan je kat gewoonweg niet proeven.

Je kat communiceert met haar neusje


Je zal heel zelden twee katten elkaar zien begroeten met hun neus. De beestjes zetten zichzelf zo namelijk in een heel kwetsbare positie. Katten die elkaar écht goed kennen en goed met elkaar opschieten, zullen weleens met hun neusjes tegen elkaar tikken. Drukt jouw kat haar neusje soms tegen de jouwe? Dan ziet ze je echt graag.

Je kat houdt evenveel van mooi weer als jij


Wij kunnen niet wachten om op een parelwit strand te bakken in de zon. En jouw kat ook niet. Katten zijn namelijk verzot op mooi weer en ze kunnen hele warme temperaturen aan. Katten stammen af van woestijndieren, dus de liefde voor warmte zit hen in het bloed.

Je kat spint niet alleen als ze gelukkig is


Als je kat op haar gemak ligt, spint ze. Dat had je waarschijnlijk wel door. Maar als je kat gestresseerd is of als ze pijn heeft, zal ze ook spinnende geluidjes maken. Het geluid dat ze dan maakt zal wel iets dieper en lager klinken. Twijfel je over wat je kat wil duidelijk maken? Kijk dan zeker naar haar gedrag. Een kat die pijn of stress heeft, zal echt niet op haar gemak blijven liggen.

Je kat kan trucjes leren


Katten zijn in staat om een aantal trucjes te leren. Je kan ze door een hoepel leren springen, bijvoorbeeld. Of (letterlijk) naar het toilet leren gaan. Daar zal je wel engelengeduld en veel kattensnoepjes voor moeten hebben. Katten begrijpen namelijk enkel iets als ze beloond worden. Het heeft dus geen nut om op je kat te roepen als ze iets fout doet. Je bereikt veel meer met het gedrag dat je wel wil, te belonen.

Je kat heeft geen vingerafdruk maar wel een ‘neusafdruk’


Net zoals onze vingerafdrukken uniek zijn, is de neusafdruk van je kat dat ook.

Je kat spendeert haar halve leven aan zichzelf wassen


Katten zijn enorm propere beestjes en ze zijn (net als wij) erg gesteld op hun uiterlijk. Daarom zijn ze ongeveer hun halve leven bezig met zichzelf te wassen. Geeft jouw kat jou soms ook een wasbeurt? Dat is een teken van affectie.

Je kat ‘praat’ meer met jou dan met andere katten


Katten miauwen zelden naar andere katten. Ze gebruiken veel liever hun lichaamstaal om dingen duidelijk te maken. Mensen begrijpen echter niet altijd wat het geliefkoosde beestje wil zeggen. Daarom miauwt een kat als ze jou iets wil duidelijk maken.

[td_smart_list_end]

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '