Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 'De Intrige' - James Ensor

De opbrengst gaat naar de Belgische Stichting KickCancer!

WEEKENDTIP: koop in Antwerpen kunstzinnige eclairs voor het goede doel

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Zin in een pateeke dit weekend? In Antwerpen brengen verschillende warme bakkers het James Ensor-schilderij De Intrigo tot leven met 19.000 mini-eclairs in achttien tinten chocolade. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Belgische stichting KickCancer.

Nog geen plannen zaterdag 3 juni? Binnen twee weken gaat de vijfde editie van de Week van de Eclair van start, maar in Antwerpen wordt die dit weekend al gevierd! Dat doen ze deze keer met een kunstwerk gemaakt uit 19.000 mini-eclairs. Het kunstwerk in kwestie is het bekende James Ensor-schilderij De Intrigo.

Achttien tinten

Studenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen bepaalden de juiste kleurcodes om de ‘man en de vrouw met de hoed’ te maken met pateekes in achttien tinten. De warme bakkers die de creatieve handen in elkaar slaan zijn Patisserie Lints, Bakkerij Bossuyt, Bakkerij Mariën, Bakkerij Verleysen, Patisserie Nicolas en Bakkerij Sint Anna. Om 9u30 doppen zij de eclairs in de verschillende tinten chocolade.

Om 10u zullen zestig vrijwilligers en vakmensen beginnen aan de installatie om zo duizenden eclairs en het schilderij van Ensor tot leven brengen. Vanaf 14u worden de eclairs per twee verkocht voor vijf euro. Je kan hier je eclairs reserveren en zaterdag afhalen. De opbrengst van de pateekes gaat naar het goede doel KickCancer dat zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker. Place to be is het KMSKA, Leopold de Waelplaats 1, 2000 Antwerpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '