Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Vis uit blik blijkt minder veilig dan eerst werd gedacht.

Voedingscentrum komt met nieuw advies voor zwangere vrouwen

Als zwangere vrouw zijn er heel wat zaken die je niet mag eten of drinken zoals bijvoorbeeld rauw vlees of alcohol. De lijst leek nu soms al oneindig, maar het Nederlandse Voedingscentrum heeft nu opnieuw een aantal voedingsmiddelen aan het rijtje toegevoegd.


Zo kan je als je zwanger bent beter helemaal geen roofvissen meer eten. Denk maar aan bijvoorbeeld zwaardvis, snoekbaars, haai, koningsmakreel, marlijn en helaas ook tonijn. Nog een opvallende verandering? Ook vis uit blik blijkt niet zo veilig te zijn. Volgens het Nederlandse Voedingscentrum werd er gedacht dat er minder kwik in tonijn uit blik zat dan in verse tonijn. Alleen hebben het RIVM en het RIKILT nu aangegeven dat er geen verschil is. Wel is het belangrijk om toch zeker één keer in de week vis te eten als je zwanger bent. ‘Zalm en sardines kan je wel eten’, aldus het voedingscentrum

Verder heeft de NVWA ook aangegeven dat ook in harde kazen van rauwe melk ziekteverwekkers kunnen voorkomen. Je kan daarom beter zowel harde als zachte kaas van rauwe melk vermijden. Wie echt niet zonder kan, mag wel kaas eten als ze verhit werd in een gerecht. Bovenstaande aanbevelingen zijn in ons land al geruime tijd bekend, maar nu werden ze door het Nederlandse Voedingscentrum nog een keertje bevestigd.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '