Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Opletten zonder jezelf iets te ontzeggen

Zwanger? Zo kom je niet meer bij dan gezond is!

Ben jij bang om veel te veel kilo's bij te komen tijdens je zwangerschap? Hier zijn een paar tips om je gewicht onder controle te houden.

Bewegen

Regelmatig blijven bewegen is belangrijk tijdens de zwangerschap. Sport helpt je niet alleen om je gewicht op peil te houden, maar ook om fit te blijven, een goede conditie te houden én het beperkt het risico op zwangerschapsdiabetes.

3 maaltijden + 1 tussendoortje

Het ritme van 3 maaltijden per dag + 1 tussendoortje (als je daar behoefte aan hebt) is ideaal omdat de regelmaat ervoor zorgt dat je alles goed verteert en dat je een constante aanvoer van calorieën hebt. Als je last hebt van (ochtend)misselijkheid, wordt er wél aangeraden om je drie maaltijden te verdelen over 4 of 5 maaltijden om een verhoogde hartslag te vermijden.

Niet diëten!

Tijdens je zwangerschap is écht geen goed moment om te diëten. Als je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt (en dus je baby ook voedingsstoffen ontzegt), kan dat zelfs leiden tot een miskraam of, in het beste geval, een te laag geboortegewicht. Je bent met twee nu, dus ga voor een gezonde en evenwichtige levenswijze in plaats voor drastische maatregelen.

Een goestingske?

Gedaan met de uitspattingen! Kies voor eten met een lage glykemische index, zoals brood en granen of een handvol gedroogd fruit, om snack attacks te vermijden. Het is echt beter om wat meer te eten tijdens je drie maaltijden dan om te beginnen snacken.

5 porties fruit en groente per dag

De experts raden nog altijd 5 porties fruit en groente per dag aan (waarvan bij voorkeur drie porties fruit en gele en groene groenten en twee andere porties groente en/of fruit) om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen voor jou en je baby. Broccoli, appel, meloen, courgette... ze brengen wat kleur op je bord.

Bron: Zappybaby.be

FLAIR STORIES