Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© youtube

We zien nooit eerder vertoonde fragmenten van Tim die gitaar speelt, kanovaart en maki's voedert.

KIPPENVEL: nieuwste videoclip van Avicii is een eerbetoon aan de overleden dj

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Bij de allernieuwste single van de overleden dj Avicii hoort een bijzonder emotionele videoclip die bestaat uit nooit eerder vertoonde beelden van de artiest.


Top-dj Avicii, bekend van de wereldberoemde hits zoals ‘Levels’ en ‘Wake Me Up’, stierf vorig jaar compleet onverwacht. De 28-jarige artiest worstelde met zichzelf en hij besloot uit het leven te stappen. Zijn familie wil de herinnering aan hem levend houden en bracht daarom eerder dit jaar nooit eerder gehoorde muziek van hem uit. Tim was vlak voor zijn dood namelijk nog bezig aan een album.

Madagaskar


Een van die singles, ‘SOS’ met Aloe Blacc, is nog steeds een grote hit. Onlangs werd een tweede nummer van het album uitgebracht: ‘Heaven’. Tim schreef deze song samen met Chris Martin, de frontman van Coldplay. Bij de zalige schijf hoort een bijzonder aangrijpende videoclip.

De video werd gemaakt door Levan Tsikurishvili, iemand die sinds 2013 samenwerkte met Tim. In 2016 ging Levan met hem en een jeugdvriend van Tim negentien dagen naar Madagaskar. ‘We babbelden over alles, lachten, speelden Monopoly, hingen rond met maki’s en ontdekten samen het eiland’, aldus Levan. Tweeënhalf jaar later keerde de man terug naar het eiland waar ze die onvergetelijke vakantie beleefden om de dj te herdenken, en hij kwam op het idee om er een prachtige video van te maken die dienst kon doen als videoclip voor de nieuwste single.

Beelden met de smartphone


De video is een verzameling van beelden die Levan met zijn smartphone maakte, nooit eerder vertoonde beelden van de dj die niet werden opgenomen in de documentaire over zijn leven ‘Avicii: True Stories’ en nieuwe fragmenten. Zo toont Levan bijvoorbeeld beelden van Tim die gitaar speelt in een scheepswrak, en onmiddellijk erna krijgen we diezelfde plek te zien maar dan zonder de artiest. Het wordt nog maar eens duidelijk dat Tim met zijn dood een enorme leegte achterlaat en de video, met de heerlijke stem van Chris Martin op de achtergrond, grijpt je dan ook naar de keel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te latenLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '