Home celebs KIPPENVEL: dit is de prachtige nieuwe single van de overleden top-dj Avicii

KIPPENVEL: dit is de prachtige nieuwe single van de overleden top-dj Avicii

Tim werkte vlak voor zijn dood aan een nieuw album, en zijn familie brengt die muziek nu toch nog uit.

© getty images

Tim Bergling, die we allemaal kennen als de wereldberoemde dj Avicii, stapte vorig jaar uit het leven. Zijn familie brengt nu nog nooit eerder gehoorde muziek van hem uit.

Het droevige nieuws kwam vorig jaar als een shock voor iedereen. Top-dj Avicii, bekend van de wereldberoemde hits zoals ‘Levels’ en ‘Wake Me Up’ die op elk festival grijs gedraaid werden, was onverwacht gestorven. De 28-jarige artiest worstelde met zichzelf en hij besloot uit het leven te stappen. ‘Hij kon niet langer doorgaan. Hij wilde vrede vinden’, vertelde zijn familie toen in een emotioneel statement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘SOS’

Op 20 april is het exact één jaar geleden dat Tim overleed. ‘Tim, je zal voor altijd geliefd zijn en we zullen je hard missen. De persoon die je was en je muziek zullen je herinnering levend houden’, zei zijn familie vlak na zijn dood. Daarom besloten ze het album waar hij vlak voor zijn dood aan werkte, toch nog uit te brengen.

Het gaat om nog nooit eerder gehoorde muziek, en de eerste single uit het album is ‘SOS’. Hij werkte voor dit liedje samen met de Amerikaanse zanger Aloe Blacc. De videoclip die erbij hoort, bestaat uit berichten van fans van over de hele wereld die delen hoeveel de dj én zijn muziek voor hen betekent.  ‘De wereld is een betere plaats met zijn muziek’ en ‘Je zal voor altijd gemist worden, maar nog meer: we zullen voor altijd van je houden’ zijn maar enkele mooie boodschappen in het filmpje.

De video werd op amper een dag tijd al meer dan een miljoen keer bekeken. De heerlijke stem van Aloe in combinatie met de zalige herkenbare tunes van Avicii én de bijzonder emotionele tekst geven ons keer op keer kippenvel. ‘Can you hear me? S.O.SHelp me put my mind to rest.’ We will always love you Avicii.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het album ‘TIM’ komt op 6 juni uit, en de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de Tim Bergling Foundation. Die stichting richtten zijn ouders na zijn dood op om mensen te helpen die kampen met psychische problemen en zelfmoordgedachten.

Heb je vragen over zelfdoding of wil je met iemand praten? Dat kan, gratis en anoniem. Op www.zelfmoord1813.be of www.tele-onthaal.be kan je chatten, bellen kan op de nummers 1813 (Zelfmoordlijn) of 106 (Tele-Onthaal).

Lees ook: