Home celebs Zweedse top-dj Avicii onverwacht overleden op 28-jarige leeftijd

Zweedse top-dj Avicii onverwacht overleden op 28-jarige leeftijd

Avicii werd wereldbekend met zijn megahit 'Wake Me Up'.

© Getty Images

De Zweedse dj Tim Bergling, beter bekend als Avicii is deze namiddag geheel onverwacht overleden. Tim Bergling werd slechts 28 jaar oud.

Het levenloze lichaam van de Zweedse Tim Bergling werd vrijdagnamiddag aangetroffen in Oman. Dat staat te lezen in de aangrijpende mededeling van zijn management: ‘Het is met grote droefheid dat we moeten meedelen dat Tim Bergling, bekend onder zijn artiestennaam Avicii, is overleden. Zijn familie is in diepe rouw, we vragen iedereen om hun privacy in deze moeilijke tijden te respecteren.’

Gezondheidsproblemen

Bergling kampte al enkele jaren met een slechte gezondheid. Zo’n twee jaar geleden kondigde hij om die reden aan te stoppen met optreden. De Zweed bleef wel met muziek bezig, maar dan achter de schermen als muziekproducer. Hij werkte de laatste jaren nog samen met Coldplay en Madonna.

De dj-producer kreeg pancreatitis en in 2014 werden zijn appendix en galblaas verwijderd. Over de exacte oorzaak van zijn overlijden is nog niets geweten.

Avicii werd in de zomer van 2013 wereldbekend met zijn nummer ‘Wake Me Up’. Vorig jaar stond hij nog op het podium van Tomorrowland in Boom.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.