Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© photo news

Ze beviel een paar weken geleden van haar tweede kleine spruit.

Véronique Leysen (34) post doodeerlijke post-partumfoto: ‘Ik wist niet dat ik ook mijn eigen pampers zou moeten verversen’

Herlinde Matthys

Véronique Leysen (34) beviel een paar weken geleden van haar tweede kindje, samen met haar partner Thomas Vanderveken (38). Ze deelde nu op Instagram een doodeerlijke foto over wat de bevalling deed met haar lichaam.


Op 17 februari kwam Isaï Vanderveken Leysen ter wereld, het tweede zoontje van Véronique Leysen en Thomas Vanderveken. Het koppel heeft al een jongetje van drie jaar, genaamd Otto. Tijdens haar zwangerschap liet de mama ons meegenieten, want ze postte heel wat foto’s van haar bolle babybuikje. Ook na – en zelfs tijdens – de bevalling gunt ze ons een glimp van haar privéleven. Zo kregen we beelden van de kleine Isaï in de verloskamer te zien, de Pinterest perfect babykamer en de eerste kennismaking van de kat met de baby. Op een van haar laatste foto’s kregen we echter een andere Véronique te zien.

Blaaskatheder, steunkousen en pampers


Op de foto poseert ze voor de spiegel met haar baby in haar armen en haar post-partumbuikje. Ze vertelt eerlijk hoe ze zich voelt na de bevalling, en ze heeft het niet enkel over die roze wolk. Isaï kwam ter wereld met een keizersnede en dit had toch een aantal ongemakkelijke gevolgen. ‘Na de operatie voelde het alsof ik door een vrachtwagen was aangereden, opnieuw en opnieuw’, aldus Véronique. ‘Ik heb net de babybuik van iemand die zes maanden zwanger is. Ik wist niet dat ik een blaaskatheter zou moeten verbergen onder mijn bed, die bovendien nog eens aan het lekken was. Dat ik wekenlang wegwerponderbroeken zou dragen (die waren comfortabel, maar nu draag ik het ondergoed van mijn vriend). Dat ik steunkousen onder mijn kledij zou verbergen en dat ik ook mijn eigen pampers zou moeten verversen.’

‘Tattoo’


Véronique moest een poosje revalideren. Ze was dan ook enorm trots op zichzelf dat ze op haar eentje naar de badkamer kon stappen op de derde dag na haar bevalling. Naast deze ongemakken wil ze toch ook benadrukken hoe dankbaar ze is voor alle hulp die ze kreeg van de fantastische ziekenhuisploeg en hoe mooi deze ervaring was. ‘Ik had mijn baby de hele tijd bij mij en het was spannend om deze andere manier van bevallen mee te maken’, aldus Véronique. ‘Als ik nu mijn litteken zie, zie ik hoe mijn lichaam in staat is om te genezen en ben ik supertrots op mijn “tattoo”.’ Ze geeft zo een mooie boodschap mee aan alle kersverse mama’s of moeders in wording: wees trots op je lichaam en tot wat het allemaal in staat is.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '