Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
©  Plein Publiek

Plein Publiek wordt omgetoverd tot een plantaardig paradijs.

WEEKENDTIP: plantaardige kebab, toffe deuntjes, boeiende lezingen en knutselworkshops op Vegan Vibes Festival

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Zondag, rustdag, maar een mens moet eten toch? Zin in iets anders/nieuws/speciaal? Dan kan je misschien een bezoekje brengen aan het Vegan Vibes Festival dat vandaag plaatsvindt op de site van Plein Publiek in Antwerpen.

Het zonnetje schijnt, dus het kriebelt om een stapje in de wereld te zetten. Krijg je een hongerke, dan is Plein Publiek in Antwerpen the place to be/eat. Tientallen foodtrucks laten je het meest heerlijke, plantaardige streetfood proeven. Denk maar aan plantaardige kebab, vegan taco’s, plantbased pizza, veganistische chocoladetaart, ambachtelijke waterijsjes en zelfs eetbare bloemen.

Wat valt er te beleven?

Onder meer Plant a pizza, Oscar, Pura Vida Tacos, Cosy Green, Karma Kebab, Kang pu cha, Baron Barista, Popcycle en Naduah zijn er aanwezig met heel wat lekkers. Smullen maar! Naast je buikje rond eten, valt er nog veel meer te beleven op het Vegan Vibes Festival. Je kan er knutselworkshops volgen waar je onder meer met restmateriaal coole sleutelhangers maakt. De beentjes losgooien is mogelijk op de toffe deuntjes van Fanfaar Fatal. Er worden kookworkshops georganiseerd, er vinden boeiende lezingen plaats van onder meer Elisabeth Van Lierop en Tobias Leenaert. En je vindt er andere ecologische initiatieven zoals Black Cowshop dat vegan kazen verkoopt en het Brugse Zeepzot dat natuurlijke zeepjes maakt van onder meer bier en koffie.

Dit initiatief komt van Riet Van Gansberghe en Tom Stafford die mensen willen inspireren en nieuwe smaken laten ontdekken. Zowel veganisten, vegetariërs, flexitariërs maar zeker ook vleeseters zijn meer dan welkom vandaag tussen 11u en 20u op Blue Gate Antwerp (Plein Publiek). Tickets kosten in voorverkoop 5 euro, je kan ze hier nog online kopen, of 7 euro ter plekke.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '