Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

'Het is echt een topjaar geweest en die trofee is de kers op de taart.'

Deze topper rijft titel Sportvrouw van het Jaar binnen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het jaar 2021 zit er bijna op en dat wil zeggen dat er weer prijzen worden uitgedeeld. Gisterenavond werden onze nationale sporthelden en -heldinnen in de bloemetjes gezet op het Sportgala. Voor de titel Sportvrouw van het Jaar was het een spannende strijd tussen twee olympische kampioenen.

We waren in 2021 helaas nog steeds niet verlost van die verschrikkelijke pandemie. Toch werden op sportief vlak heel wat indrukwekkende prestaties geleverd door onze Belgische atleten. Die laatsten werden terecht beloond voor hun inspanningen op het jaarlijkse Sportgala dat gisterenavond plaatsvond in Schelle.

Spannende strijd

Heel wat atleten vertegenwoordigden onze Belgische driekleur mét succes op de voorbije Olympische Spelen in Tokio. Het was dan ook moeilijk om te kiezen wie uiteindelijk naast een gouden medaille ook een trofee op zijn of haar kast mag plaatsen. Bij de mannen mag Wout van Aert zich opnieuw Sportman van het Jaar noemen. Hij werd op de voet gevolgd door marathonloper Bashir Abdi.

Ook bij de vrouwen was het een razend spannende strijd tussen twee olympische kampioenen: zevenkampster Nafi Thiam en turnster Nina Derwael. Beiden wonnen goud, maar het is Nina die de titel van Sportvrouw van het Jaar binnenrijfde.

Verrassing

‘Er had meer dan één winnaar mogen zijn’, aldus Nina nadat ze haar prijs in ontvangst nam. ‘Het is enorm gek hoe één oefening, één minuut, mijn leven zo hard heeft veranderd. Mijn droom is nu compleet.’ De gymnaste is momenteel te zien in ‘Dancing with the Stars’ waar ze de absolute topfavoriet is. Presentatoren Gert Verhulst en Kat Kerkhofs zetten haar ook daar letterlijk in de bloemetjes, na haar eerst de schrik van haar leven te bezorgen. ‘Het is echt een topjaar geweest’, aldus Nina. ‘Ik heb er enorm van genoten en die trofee is de kers op de taart.’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dancing with the Stars (@dwts_play4)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Iedereen zag uiteraard de spannende hockeyfinale van onze Red Lions in Tokio, dus het was geen verrassing dat de mannen verkozen werden tot Ploeg van het Jaar. Hun coach Shane McLeod won zelfs de trofee voor Coach van het Jaar.

Nog meer trofeeën

Verder kreeg Thibau Nys de trofee voor Belofte van het Jaar, Peter Genyn die van Paralympiër van het Jaar en Ann Wauters ontving de Lifetime Achievement Award voor haar succesvolle basketcarrière onder meer bij de Belgian Cats.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '