Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jade Masri via Unsplash

En de eerste headliner belooft alvast veel goeds!

Gloednieuw festival ‘Live is Live’ komt naar Zeebrugge

Annelies Hart

We hebben al twee kwakkelzomers gehad op vlak van festivals, maar dat heeft concertorganisator FKP Scorpio er niet van weerhouden om een nieuw zomerfestival in elkaar te steken. Live is Live tilt naar eigen zeggen het klassieke concept tot een hoger niveau. De eerste headliner The National is daar al een bewijs van!

Het zit misschien wat ver in je geheugen na twee jaar corona. Maar als je even goed graaft, herinner je je vast dat naar zomerfestival gaan naast ontzettend tof, ook veel hollen van het ene naar het andere podium is. Concertorganisator FKP Scorpio beseft dat maar al te goed en heeft de coronaperiode benut om na te denken over een concept dat ons terug naar de essentie van het zomerfestival kan brengen. Het resultaat? Live is Live!

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni kan je in Zeebrugge gaan genieten van het nieuwe concept. Live is Live brengt van in de late middag tot middernacht de beste live muziek. Niet verspreid over een weide, maar op één groot podium met een geluids- en lichtinstallatie om ‘u’ tegen te zeggen. De artiesten brengen volledige concerten in plaats van korte festivalsets, zodat jij uitgebreid kan genieten.

The National

‘We willen alle voordelen van een outdoorshow combineren met het comfort van een moderne concertzaal’, legt Jan Digneffe van FKP Scorpio uit in De Morgen. ‘We mikken op twintigduizend bezoekers per dag, net zoals het Sportpaleis. Dat klinkt groots, maar het valt niet te vergelijken met megafestivals als Rock Werchter, Pukkelpop of Tomorrowland. Het is voor ons essentieel dat je nooit het gevoel krijgt als haringen in een ton op elkaar gepakt te zitten.’

Elke dag komen vijf artiesten langs, maar de organisatie heeft er nog maar ééntje prijsgegeven: The National. De Amerikaanse indierockband uit New York liet al weten dat het hun enige concert in Benelux wordt tijdens 2022. Reden te meer om naar het strand van Zeebrugge af te zakken!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '